Informatii utile si recomandari privind zborurile, trenurile si rutele optime pentru a ajunge in Irak

Destinatii turistice in Irak

Cum se ajunge - Irak

Daca doriti sa calatoriti in Irak cu avionul, este bine sa stiti ca, pentru aviatia civila, sunt disponibile urmatoarele aeroporturi: Aeroportul International Baghdad, Aeroportul International Basra, Aeroportul International Erbil, Aeroportul International Najaf, Aeroportul International Sulaimaniyah si Aeroportul International Mosul. Aeroportul International Baghdad se afla la o distanta de 16 kilometri de centrul capitalei Irakiene.

In cazul in care doriti sa ajungeti in Baghdad, sunt disponibile urmatoarele zboruri: din/catre Viena, cu Austrian Airlines; din/catre Sharjah, cu Air Arabia; din/catre Cairo, cu Egypt Air sau Iraqi Airways; din/catre Dubai, cu Emirates, Fly Dubai sau Iraqi Airways; din/catre Abu Dhabi, cu Etihad Airways; din/catre Bahrain, cu Gulf Air; din/catre Basra, Delhi, Frankfurt, Erbil, Isfahan, Kuweit, Londra, Najaf, Sulaymaniyah si Teheran, cu Iraqi Airways; din/catre Beirut, cu Middle East Airlines si Iraqi Airways; din/catre Doha, cu Qatar Airways; din/catre Amman, cu Royal Jordanian si Iraqi Airways; din/catre Damasc, cu Syrian Air si Iraqi Airways; din/catre Istanbul, cu Turkish Airlines si Iraqi Airways; din/catre Ankara si Antalya, cu Turkish Airlines.

Zborurile in Regiunea Kurdistan, din nordul Irak-ului, sosesc la Aeroportul International Erbil. Companiile aeriene care deservesc acest aeroport sunt: Emirates, Etihad Airways, Lufthansa, Austrian Airlines, Royal Jordanian si Qatar Airways. Regiunea Kurdistan, fiind relativ sigura, spre deosebire de restul tarii, a cunoscut o crestere semnificativa din anul 2003, facand din Erbil o destinatie potrivita pentru oamenii de afaceri.

Calatoria cu masina presupune urmatorul traseu: Romania-Bulgaria-Turcia-Irak. Trecerea granitei in Irak din Turcia este cea mai buna optiune pe care o aveti, deoarece partea de nord a Irak-ului este relativ sigura, in comparatie cu restul tarii. Politia de frontiera si localnicii va vor sfatui cu privire la orasele sigure in care puteti calatori si va vor avertiza in privinta altora. Din Diyarbakir, Turcia, va trebui sa conduceti spre sud-est, catre Zakho, Irak. Este posibil sa va aranjati in prealabil o cursa cu un taxi, care va va conduce din Turcia pana la granita cu Irak. Pentru aceasta cursa veti plati aproximativ 150 de dolari americani. Soferul de taxi va avea grija de toate formalitatile cu actele dumneavoastra la granita. Acest fapt presupune ca sunteti scutiti de la a alerga de la o cladire la alta pentru numeroasele stampile care trebuie puse pe acte. Dupa incheierea formalitatilor de la vama din Turcia, soferul de taxi va va conduce la vama din Irak. Aici, dupa toate verificarile de rigoare, vi se va da dovada platirii unei taxe de timbru, fara de care nu veti putea alimenta autoturismul la benzinariile din Irak.

Cu toate ca soselele sunt intr-o stare destul de buna in Irak, va recomandam sa alegeti o calatorie cu avionul daca vreti sa vizitati Irakul.

Bilete de avion Irak

Spune si prietenilor tai:

Top evenimente

Iul

21

Festivalul din Buxton

O atractie a locului o reprezinta Buxton Festival, ce are loc timp de 3 saptamani, inca din 1979. Acesta …

Detalii

Iun

30

Festivalul Wianki de la Cracovia

Acest festival, care se traduce prin ”coroane de flori”, aminteste de Sfantul Ioan si isi are originile in timpurile …

Detalii

Iul

31

Festivalul Cultural „York Mystery Plays”

Piesele de teatru prezinta istoria religioasa a lumii cu mari teme, cum ar fi misterul creatiei lui Dumnezeu, nasterea, …

Detalii

Dec

25

Targul de Craciun de la Marsilia

Acest targ traditional de figurine din lut, totodata si piata de Craciun, are loc in centrul Marsiliei de mai …

Detalii

Apr

7

Cursa de Barci dintre Universitatile Oxfod si Cambridge de la Londra

Cunoscuta simplu ca „Cursa de Barci”, acesta competitie de renume mondial dintre universitatile de top din Anglia are nevoie …

Detalii

Top obiective turistice

Muzeul Tessedik Samuel din Szarvas

Muzeul Tessedik Samuel din Szarvas

Numele il are inca din anul 1952 si prezinta orasul Szarvas, care se bucura de o istorie bogata de …

Detalii
Plaja Mogren din Budva

Plaja Mogren din Budva

Plaja Mogren este o plaja izolata si ferita de privirile oamenilor, fiind ideala pentru o relaxare linistita fara aglomeratie. …

Detalii
Biserica Catolica din Samara

Biserica Catolica din Samara

Biserica Catolica din Samara mai este cunoscuta si sub numele de Templul Preasfintei Inimi a lui Iisus sau Biserica …

Detalii
Traseul Corps din Grenoble

Traseul Corps din Grenoble

Daca doriti sa va aventurati intr-un mod in care nu ati mai facut-o niciodata, atunci alege ruta Corps din …

Detalii
Muzeul Massena din Nisa

Muzeul Massena din Nisa

Muzeul Massena din Nisa este gazduit de o vila superba, care a fost construita intre anii 1898 si 1901, …

Detalii