Aeroportul International Cape

Aeroportul International Cape

Informatii generale

Aeroporul este localizat la 22 km est de Cape Town si este unul dintre cele mai aglomerate din Africa, ocupand locul secund in topul celor mai aglomerate aeroporturi din Africa de Sud, dupa O.R. Tambo din Johannesburg. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor. Birourile de informatii sunt localizate la zona Sosiri, din ambele terminale.

Transferul intre terminale
Terminalele se gasesc la mica distanta unul de celalalt. Un mocrobuz asigura transportul pasagerilor de la terminale pana la parcarea auto.

Accesul auto
Din centrul Cape Town intrati pe autostrada N2, pe directia est. De la intersectia 16 urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autoubuzele My Citi Bus (www.myciti.org.za) circula intre centrul orasului (Centrul Civic de pe bdul. Herzog) si Aeroportul Cape Town (calatoria dureaza aproximativ 30 de minute; un bilet costa R61.50).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile efectueaza curse cu plecare de la aeroport pana in centrul orasului (calatoria dureaza 20 de minute; pentru o cursa se percep tarife de la R250), cu plecare din fata Transport Plaza. Touch-Down Taxis (tel: +27 21 919 4659) este compania partenera a aeroportului. Pasagerilor li se recomanda sa foloseasca doar taxiurile autorizate.

Servicii

Parcare auto
Parkade 1, aflata in partea de nord a teminalelor, ofera 4.050 de locuri, in timp ce Parkade 2, localizata in sudul complexului terminal, dispune de 1.749 de locuri. Parcarea acoperita se gaseste pe ambele laturi ale zonei de inchirieri auto, unde se poate ajunge parcurgand un pasaj pietonal. Microbuzele transporta pasagerii de la terminale pana la parcari. Serviciul Valet parking si vestiarele sunt gestionate de Katanga Executive Parking Services (www.valet.co.za). Pentru a beneficia de serviciile lor, trebuie sa faceti rezervarea in avans. Parcarea este gratuita pentru primele 30 de minute pentru soferii care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Cape Town. Birourile operatorilor sunt localizate in fata cladirii Transport Plaza si in zona centrala dintre terminale.