Aeroportul International - O.R. Tambo – Johannesburg

Aeroportul International - O.R. Tambo – Johannesburg

Informatii generale

Aeroportul O.R. Tambo, cel mai mare din Africa de Sud, se afla la 22 km est de Johannesburg si la aproximativ 35 km sud de Pretoria si poarta numele lui Oliver Reginald Tambo, liderul miscarii anti-apartheid. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau autoturismul, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii ale aeroportului sunt localizate in zonele Plecari si Sosiri, de la terminalul destinat curselor internationale si in coridorul Sosiri - zboruri interne. De asemenea, sunt mai multe ghisee amenajate in incinta terminalelor unde puteti obtine detalii despre zboruri. Biroul Autoritatii pentru turism Gauteng (The Gauteng Tourism Authority) este situat la terminalul – zboruri internationale.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre parcari si terminale. Terminalele fac parte dintr-un complex vast, iar distanta dintre ele nu poate fi parcursa de pasageri pe jos.

Accesul auto
Din Johannesburg intrati pe sos. R24, spre aeroport, iar din Pretoria, mergeti pe R21. Aeroportul este bine semnalizat pe aceste rute de la o distanta apreciabila, inainte de a ajunge la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul de mare viteza Gautrain (www.gautrain.co.za) circula intre aeroport, Marlboro (unde puteti face conexiune cu trenurile pentru Pretoria si Johannesburg) si Sandton. Pana la Marlboro calatoria dureaza 10 minute, iar pana la Sandton, 15 minute (un bilet costa: ZAR135).

Calatoria cu trenul
Autobuzele Magic Bus (www.magictransfers.co.za) efectueaza curse regulate, cu plecare de la aeroport spre Sun City si alte destinatii; in parcarea de la zboruri interne, la parter, gasiti un birou care va poate furniza detalii despre rutele si tarifele Magic Bus.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Airport Link (www.airportlink.co.za) si EZ Shuttle (www.ezshuttle.co.za) fac opriri la cererea pasagerilor pe diverse rute, cu plecare de la aeroport spre mai multe destinatii. Tarifele pentru o calatorie pornesc de la ZAR200, in functie de distanta parcursa.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale stationeaza in fata parcarii supraetajate. Calatoria pana in zona centrala a Johannesburg dureaza aproximativ 30 de minute (in functie de conditiile de trafic); pentru o cursa tarifele pornesc de la ZAR500.

Servicii

Parcare auto
Parcarile aeroportului totalizeaza un numar de 17.500 de locuri si ofera acces pe timp limitat si stationare indelungata. Un microbuz transporta gratuit pasagerii de la cea mai indepartata parcare pana la terminale. Mai multe informatii obtineti de la biroul ACSA (tel: +27 11 921 6090), care are program non stop. Serviciul valet parking este gestionat de Executive Carports (www.executivecarport.co.za).

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, Imperial, Khaya, National, Sizwe si Tempest ofera servicii de inchirieri auto in incinta aerioportului. Operatorii au birourile situate in parcarea aflata vizavi de terminalul destinat zborurilor interne.