Aeroportul International Sunport Albuquerque

  • Cod IATA: ABQ
  • Deserveste: Albuquerque, America
  • Adresa: 2200 Sunport Blvd, Albuquerque, NM 87106
  • Telefon: (505) 244-7700
  • Website: http://www.cabq.gov/airport/
Aeroportul International Sunport Albuquerque

Informatii generale

Aeroportul International Sunport (ABQ) se gaseste la 5 km sud-est de Albuquerque si este cel mai mare aeroport din New Mexico. Gazduieste curse interne si internationale si deserveste orasele Albuquerque si Santa Fe. Ghidul nostru se va dovedi util celor care calatoresc cu aceasta destinatie, oferind detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul, dar si informatii despre facilitatile aeroportului. Ghiseele care furnizeaza informatii vizitatorilor se gasesc in zona Recuperare Bagaje, de la parterul complexului terminal.

Accesul auto
Din centrul orasului Albuquerque, intrati pe Carlisle Boulevard, pe directia sud, si virati dreapta pe Gibson Boulevard, la capatul bulevardului. Odata ajunsi pe Gibson Boulevard, faceti a doua la stanga, pe Yale Boulevard, care va conduce direct la intrarea in aeroport. Aceasta distanta poate fi parcursa in aproximativ 10 minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele ABQ Ride (www.cabq.gov/transit) efectueaza curse intre aeroport si centrul orasului Albuquerque. Autobuzul 250 circula in timpul saptamanii, in timp ce autobuzul 50 circula si sambata (calatoria dureaza 15 minute; un bilet costa $1).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Sunport Shuttle (www.sunportshuttle.com) fac statii, la cererea pasagerilor, si circula spre destinatii locale, in timp ce microbuzele Roadrunner Shuttle & Charter (www.rideroadrunner.com) au curse spre Santa Fe. Spre aceasta destinatie circula si microbuzele Sandia Shuttle Express. Tariful pentru o calatorie pana in zona centrala Albuquerque este in jur de US$16.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile care stationeaza la aeroport apartin companiilor Albuquerque Cab Company (www.albuquerquecab.com), ABQ Green Cab Company si Yellow Cab Company. Calatoria pana in zona centrala a orasului Albuquerque dureaza intre 15 si 20 de minute; pentru o cursa, tarifele incep de la US$20.

Servicii

Parcare auto
O parcare multietajata, dispunsa pe 4 niveluri, este situata langa cladirea terminalului si ofera 3400 de locuri, cele mai multe cu durata limitata. Parcarea economica situata pe latura nordica a parcarii ofera 450 de lucuri. In partea de est se gasesc 357 de locuri cu acces pe termen lung, unde plata se poate efectua doar cu cardul.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless si Thrifty au reprezentata pe Aeroportul Albuquerque - Sunport. Birourile operatorilor sunt localizate in Centrul Sunport Car Rental, aflat in partea de est a complexului terminal, pe 3400 University Boulevard SE. Microbuzele transporta pasagerii de la parcare la terminal, la intervale de 5 minute; acestea sunt echipate corespunzator pentru transportul pasagerilor care se deplaseaza in scaun cu rotile.