Aeroportul International Atlanta Hartsfield-Jackson

  • Cod IATA: ATL
  • Deserveste: Atlanta, America
  • Adresa: 6000 N Terminal Pkwy, Atlanta, GA 30320
  • Telefon: (800) 897-1910
  • Website: http://www.atlanta-airport.com/
Aeroportul International Atlanta Hartsfield-Jackson

Informatii generale

Aeroportul International Hartsfield-Jackson se gaseste la 16 km sud de Atlanta. Acesta este cel mai aglomerat aeroport din lume, fiind unul dintre cele mai importante centre de conexiune aeriana din regiunea sud-estica a SUA, pentru zborurile transatlantice, legatura cu tarile de America Latina si cu numeroase destinatii interne. Ghidul de fata include detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun.

Biroul Informatii Clienti este deschis intre orele 08.15 si 17.00 (de luni pana vineri). Birourile de informatii se gasesc in zonele publice de la zboruri interne, la terminalele internationale dar si in punctele destinate imbarcarii pasagerilor. Mai mult decat atat, in cadrul Serviciului Clienti al aeroportului, sunt operatori care vorbesc mai multe limbi straine si care va pot oferi asistenta in caz de nevoie. Biroul Informatii Turistice este situat in Centrul pentru vizitatori, aflat in zona publica de la Terminalul - Zboruri interne.

Transferul intre terminale
Trenul aeroportului transporta pasagerii de la un terminal la altul, dar si intre coridoarele de acces (calatoria pana la cel mai indepartat coridor dureaza 5 minute). Un alt sistem de transport pe sine, face legatura intre terminale si Centrul de Inchirieri Auto.

Accesul auto
Cursele Interstate 85, 285, 75 si 20 ofera legatura directa cu aeroportul, cu plecare din diverse puncte din Georgia si sud-estul SUA. Din Atlanta, fie va incadrati pe Interstate 85 (pentru zboruri interne), fie pe Interstate 75 (pentru terminalul – zboruri internationale), pe directia sud, si urmariti cu atentie indicatoarele care va arata accesul spre terminalul dorit.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul rapid, care circula sub sigla MARTA (www.itsmarta.com), pleaca de la terminalul zboruri interne, cu destinatia centrul orasului Atlanta; (calatoria dureaza 15 minute; tariful pentru o calatorie este de US$2.50). Din statia Peachtree Street se pot face conexiuni cu diverse zone din oras si imprejurimi, cu ajutorul trenurilor Amtrak (www.amtrak.com).

Calatoria cu autocarul
Aeroportul International Hartsfield-Jackson este accesibil si pasagerilor care calatoresc cu autocarele companiei Greyhound Flightlink (www.greyhound.com), care pleaca zilnic de la parterul Terminalului Nord, holul Sosiri, zboruri internationale, cu destinatii in diverse orase si state.

Calatoria cu microbuzul
Taxiurile care preiau mai multi pasageri o data sau care fac opriri la diverse destinatii sunt foarte multe. Pentru detalii suplimentare, consultati lista completa a operatorilor pe care o gasiti de siteul aeroportului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparat de taxat pot fi rezervate la Centrul de transport, situat in Terminalul – zboruri interne sau la Sosiri, zboruri internationale. Pentru mai multe detalii, sunati la tel: +1 404 530 3485. Tariful unei calatorii pana in centrul orasului Atlanta porneste de la US$30; drumul dureaza intre 20 si 30 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea acoperita, cu acces pe termen limitat, are legatura directa cu terminalele, in timp ce parcarea pe ora este situata in fata fiecarui terminal si este destinata imbarcarii/debarcarii pasagerilor. Exista o zona special amenajata si un serviciu de apelare telefonica gratuita pentru cei care doresc sa-i intampine pe pasageri. Parcarea economica si cea pe termen lung sunt amenajate langa parcarea acoperita, de unde transportul pasagerilor se face cu ajutorul microbuzelor. La mica distanta de terminale este amenajata o parcare pe termen lung, de unde se poate ajunge cu ajutorul mijloacelor de transport in comun.

Inchirieri auto
Companiile internationale: Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, EZ, Hertz, National, Payless, Sixt si Thrifty se numara printre operatorii care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport. Birourile lor sunt amenajate in Centrul pentru Inchirieri Auto. Transportul pasagerilor de la terminale la Centru este asigurat de ATL SkyTrain.