Aeroportul International Logan Boston

Aeroportul International Logan Boston

Informatii generale

Aeroportul International Logan se afla la 6 km nord-est de Boston. Acesta este cel mai mare aeroport din New England si gazduieste numeroase curse interne si internationale. Aceia dintre voi care intentioneaza sa calatoreasca cu aceasta destinatie, vor gasi in ghidul nostru detalii utile despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor Birourile de informatii se gasesc la fiecare terminal; operatorii de aici va pot ajuta cu informatii legate de serviciile aeroportului, transport si curse de zbor.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transportul pasagerilor intre terminale, spre statia subterana a aeroportului, la terminalul destinat transportului pe apa si pana la parcarea economica, situata ceva mai departe de terminal. Microbuzele circula, in general, la intervale de 5-6 minute.

Accesul auto
Daca veniti din directia vest - sud, ar trebui sa va indreptati spre Massachusetts Turnpike East, care face legatura cu tunelul Ted Williams - acesta duce direct la aeroport. Daca veniti din nord, trebuie sa intrati pe Interstate 93, sa traversati tunelul Callahan, sau intrati pe Interstate 95, spre Route 1, pe directia sud; de aici urmati semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Metrourile Authority (MBTA) (www.mbta.com) circula de la/spre Aeroportul Logan Boston. Luati metroul MBTA Blue Line din statia aeroportului pentru a ajunge in Boston (un microbuz asigura transferul pasagerilor de la terminale pana la statia de metrou). Pentru o calatorie cu metroul achitati un tarif de US$2.65.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele MBTA nr. 448 si 459 pleaca de la aeroport spre diverse destinatii din Boston (calatoria dureaza 25 de minute; un bilet costa US$2.10). Expressul Silver Line SL1 circula spre centrul orasului Boston (calatoria dureaza 20 de minute si este gratuita) dar si spre alte destinatii, inclusiv la Harvard University. Sunt, de asemenea, mai multe autobuze private care circula spre destinatii din New England. Logan Express efectueaza curse frecvente intre terminale cu destinatia Braintree, Framingham, Woburn si Peabody. Calatoria dureaza intre 30 si 45 de minute; pentru o calatorie achitati US$12.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor. Tariful unei calatorii pana in centrul orasului Boston variaza intre US$25 si US$45.

Calatoria pe apa
Autobuzul 66 pleaca de la terminalele aeroportului cu destinatia Docul Logan, de unde va puteti imbarca pe un vaporas apartinand companiei Boston Water Taxi; acesta va poate duce pana in Portul Boston. Harbor Express efectuaza zilnic curse intre docul Logan si Quincy and Hull din South Shore (calatoria dureaza 25 de minute; un bilet costa US$17.)

Servicii

Parcarea auto
Locurile de parcare cu acces pe termen scurt si lung sunt disponibile in parcarea Central Parking Garage, conectata de terminalele A, B, C si E, printr-un pasaj pietonal si scari rulante. Parcarea Terminalului B ofera locuri premium cu acces limitat si lung, in timp ce parcarea Terminalului E sunt locuri care se poate stationa cu ora sau o zi. Parcarea economica cu acces pe termen lung se afla ceva mai departe si este legata de terminale prin cursele de microbuz. Exista si locuri de parcare dotate cu serviciu telefonic gratuit, destinat soferilor care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Marile companii Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Pentru a contacta operatorii, folositi telefoanele situate in zona Sosiri a terminalelor.