Aeroportul International Chicago Midway

Aeroportul International Chicago Midway

Informatii generale

Cel mai mic dintre cele doua aeroporturi care deservesc orasul Chicago, respectiv Aeroportul International Chicago Midway, este situat la sud-vest de centrul orasului si este, in general, o destinatie pentru companiile low-cost si regionale. Ghidul nostru va furnizeaza informatii despre facilitatile terminalului dar si despre accesul spre aeroport.

Un ghiseu de informatii este situat la nivelului superior, la Bilete, si altul la parter, la Bagaje. Operatorii va pot ajuta cu informatii despre orientarea in aeroport dar si cu diverse servicii de asistenta.

Accesul auto
Din centrul orasului Chicago, indreptati-va spre sud, Interstate 55 (Stevenson Expressway). dupa 8 km, virati pe la iesirea Route 50 si continuati spre sud, spre Aeroportul International Chicago Midway.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Orange Line (www.transitchicago.com) circula pe rutele din sud-vestul orasului Chicago si fac legatura cu Aeroportul Chicago Midway si centrul orasului (calatoria dureaza 25 minute; un bilet costa US$2.25).

Calatoria cu autobuzul
Sub sigla The Chicago Transit Authority circula mai multe autobuze care efectueaza curse intre aeroport si centrul orasului Chicago (calatoria dureaza 55 minute; un bilet costa US$2.25).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Go Airport Express (www.airportexpress.com) circula zilnic intre aeroport, centrul orasului Chicago si destinatii din suburbiile sudice (calatoria dureaza in jur de 30 minute; un bilet costa aproximativ US$27). Microbuzele Omega Airport Shuttle (www.omegashuttle.com) efectueaza curse regulate intre aeroportul Chicago Midway si Aeroportul International Chicago O'Hare.

Calatoria cu autocarul
Mai multe autocare care circula pe distante lungi, in alte state, pleaca de la aeroport cu destinatii precum Illinois, Indiana, Iowa sau Wisconsin.

Calatoria cu taxiul
Zona de imbarcare pasageri este situata in fata terminalului, la parter. Nu se percep tarife fixe; fiecare taxi este prevazut cu aparat de taxat. Sunt disponibile si minivanuri care pot lua mai multi pasageri la o cursa, care pot imparti costul calatoriei. Tarifele unei curse pana in Chicago variaza intre US$25-30; durata unei calatorii este de 20 - 40 minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu timp limitat de o ora este permisa la nivelul 1 al parcarii multietajate, in timp ce parcarea pe termen lung este disponibila la nivelurile 2, 4, 5 si 6. Este disponibila si o parcare cu serviciu gratuit de apelare tefelonica pentru soferii care preiau pasageri. Acesta se gaseste la mica distanta de cladirea terminalului, langa coridorul A.

Parcarea economica este localizata pe 55th Street; o alta parcare se afla la intersectia 72nd Street cu Cicero Street. Un serviciu de transport gratuit cu microbuzul, disponibil nonstop, transporta pasagerii de la/spre parcarea economica, cu opriri la celelalte parcari, aflate la distanta mai mare de cladirea terminalului.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty, care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Chicago Midway au birourile localizate in spatiul special amenajat de pe 55th Street – un microbuz asigura in mod gratuit transportul pasagerilor de la parterul terminalului pana la birourile de inchirieri auto.