Aeroportul International O'Hare Chicago

Aeroportul International O'Hare Chicago

Informatii generale

Aeroportul International O'Hare este cel mai mare dintre cele doua aeroporturi internationale din Chicago, fiind, totodata unul dintre cele mai aglomerate din lume. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport cu ajutorul mijloacelor de transport in comun dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii sunt amenajate la Terminalele 1, 3 si 5. Operatorii va pot furniza informatii nonstop, in mai multe limbi. Chioscurile – 'Two Travelers Aid' - se gasesc la Terminalul 2.

Transferul intre terminale
Un tren usor, care circula nonstop, cunoscut sub numele de 'ATS', asigura transportul pasagerilor intre cele partru terminale si parcari.

Accesul auto
Aeroportul este situat pe Sos. Interstate 190. Pentru a ajunge aici, din centrul orasului Chicago, intrati pe Interstate 90, pe directia nord-vest. Daca veniti dinspre suburbiile din nord si sud, inscrieti-va la Interstate 294, pe directia sud, respectiv, nord. Daca va indreptati spre aeroport din suburbiile din vest, intrati pe Interstate 88, spre est, apoi continuati pe Interstate 294, pe directia nord.

Transport

Calatoria cu trenul
Sub sigla CTA circula nonstop trenul usor 'Blue Line', cu destinatia centrul orasului Chicago (calatoria dureaza 45 de minute; un bilet costa $2.25). Statia CTA este situata la parterul parcarii multietajate care deserveste terminalele 1, 2 si 3 si este accesibila pasagerilor de la Terminalul 5, cu ajutorul trenului usor ATS. Trenurile companiei Metra North Central (www.metrarail.com) au destinatii in Lake County, regiunea de nord a Comitatul Cook County. Cele 5 trenuri circula spre destinatii mai apropiate sau mai indepartate din Antioch si Gara Chicago Union. Gara aeroportului se gaseste langa parcarea de unde transferul pasagerilor se face cu ajutorul trenului ATS. O calatorie de la Gara Union pana la statia din aeroport costa US$5.50; drumul dureaza aproximativ 35 de minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele 250 si 330 care circula sub sigla PACE (www.pacebus.com) fac legatura intre statia trenului usor ATS si Lotul E. Autobuzul 250 are capatul de linie la Evanston, in nordul orasului, in timp ce autobuzul 330 deserveste suburbiile din vest. Ambele autobuze au rute care traverseaza centrul orasului; pentru o calatorie platiti $1.75. La aeroport sunt disponibile si cateva autobuze cu rute regionale. Centrul de informatii pentru autobuze si microbuze se afla la parterul parcarii supraetajate, unde majoritatea autobuzelor opresc pentru imbarcarea pasagerilor, inclusiv cele puse la dispozitie de diversele hoteluri. Autobuzele regionale au punct de imbarcare si la Lotul D, aflat vizavi de Terminalul 5.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele express GO Airport (www.airportexpress.com) pleaca din fata terminalelor cu destinatii din centrul si nordul orasului Chicago. Exista si un microbuz si un autocar care pleaca la fiecare ora, cu destinatia - Aeroportul Midway.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in vecinatatea coridorulul Sosiri de la fiecare terminal. Calatoria pana in zona centrala a orasului Chicago variaza intre 30-45 de minute. Tariful unei curse este in jur a US$40. Daca optati pentru taxiurile in co-plata, tariful este de US$24.

Servicii

Parcare auto
O parcare multietajata (Lot A) si alte doua parcari (Loturile B si C) sunt amenajate vizavi de terminale. Accesul in aceste parcari este permis pe termen scurt, lung sau pe ora; cei interesati pot apela si la serviciul valet parking. Parcarea de la Lotul D, unde este permis accesul pe ora sau zi, este situata vizavi de Terminalul 5. Alte doua parcari cu acces pe durata lunga de timp sunt localizate in Loturile E si G. Ultima este conectata la sistemul de transport al trenului usor (ATS), care asigura tranferul pasagerilor intre terminale. Ambele parcari sunt legate de terminale prin cursele efectuate de microbuze, care transporta pasagerii in mod gratuit. Parcarile ofera un serviciu telefonic pentru soferii care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Majoritatea marilor companii care ofera servicii de inchirieri auto au reprezentanta pe Aeroportul International O'Hare, inclusiv Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz si National. Birourile operatorilor sunt localizate la parterul terminalelor 1, 2 si 3, langa Recuperare bagaje. Multe dintre companii asigura transportul gratuit al pasagerilor pana in zona de imbarcare/debarcare. La terminalul 5 nu exista seriviciu de inchirieri auto, dar este disponibila o linie telefonica la parterul terminalului si un chiosc unde puteti obtine informatii sau sa faceti rezervari pentru inchirieri auto.