Aeroportul International Fort Worth - Dallas

  • Cod IATA: DFW
  • Deserveste: Dallas, America
  • Adresa: International Pkwy, DFW Airport, TX 75261
  • Telefon: (972) 973-3112
  • Website: http://www.dfwairport.com/
Aeroportul International Fort Worth - Dallas

Informatii generale

Aeroportul Fort Worth se gaseste la 24 km nord-vest de Dallas si la 29 km nord-est de Fort Worth. Acesta este cel mai mare aeroport din Texas si unul dintre cel mai mari din lume. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

Ghisee unde operatorii va pot oferi informatii in mai multe limbi sunt disponibile in incinta aeroportului.Centrele interactive de informatii pentru vizitatori, localizate langa zona Recuperare bagaje, va pot furniza informatii detaliate despre aeroport si transportul in comun. Ambasadorii DFW, care stationeaza la fiecare terminal, pot oferi pasagerilor indicatii privind conexiunile intre zboruri, dar si informatii despre facilitatile aeroportului.

Transferul intre terminale
Trenul aeroportului Skylink – cel mai mare din lume – transporta pasagerii intre terminale, in aproximativ 5 minute. De asemenea, un microbuz al aeroportului transporta pasagerii gratuit via Terminal Link.

Accesul auto
Exista conexiuni cu aeroportul din autostrazile 183 si 360 dar si din nord, din autostrazile 114 si 121. Toate iesirile de pe autostrazi spre aeroport sunt localizate pe partea stanga a sensului de mers. Daca veniti din centrul Dallas, indreptati-va spre nord, pe Interstate 35E, continuati spre nord-vest, pe Route 183 si virati pe Ramp DFW Airport, apoi continuati spre nord, pe drumul cu taxa International Parkway North. Daca mergeti spre aeroport din Fort Worth, parcurgeti Route 121 (autostrada aeroportului) si continuati pana la intersectia cu International Parkway. Acest drum (International Parkway) va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile companiei Trinity Railway Express (www.trinityrailwayexpress.org) efectueaza conexiuni directe spre numeroase destinatii din Dallas si Fort Worth, de luni pana sambata. Calatoria pana in centrul orasului Dallas dureaza aproximativ 25 de minute; pentru o calatorie achitati un tarif de US$2.50. Microbuzele transporta gratuit pasagerii posesori ai unui bilet de avion valid, intre gara si terminalele aeroportului. Trenurile DART (www.dart.org) pleaca din apropiere de statia Belt Line (localizata pe Orange Line), unde se poate ajunge cu ajutorul microbuzelor care pleaca din fata terminalelor; un bilet de calatorie cu valabilitate de 2 ore costa $2.50, in timp ce un permis de calatorie cu valabilite de o zi, achitati $5.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele DART sunt disponibile in statia Belt Line si in parcarile situate in zone mai indepartate.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Go Yellow Checker (www.yellowcheckershuttle.com) circula spre diverse destinatii, cu opriri inclusiv la marile hoteluri din Dallas si Fort Worth si pleaca de la nivelul superior al fiecarui terminal. Tarifele pentru o persoana pornesc de la US$15. Mai multe microbuze apartinand altor companii sunt disponbile in aeroport.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile la nivelul superior al terminalelor A, B, C si E si la nivelul inferior la Terminalul D. Un tarif fix de US$45 este perceput pentru o cursa pana Central Business District – din Dallas, in timp ce pana in centrul Fort Worth, achitati un tarif de $48.

Servicii

Parcare auto
Parcarile cu stationare limita de timp sunt localizate in imediata vecinatate a fiecarui terminal. Parcarile express se gasesc ceva mai departe de terminale, de unde pasagerii sunt transportati cu microbuzul. Parcarea economica, cu stationare pe durata lunga de timp, este localizata ceva mai departe de terminale, de unde pasagerii sunt transportati gratuit cu microbuzele aeroportului. Serviciul valet parking poate fi apelat la (tel: +1 972 574 2407).

Inchirieri auto
Centrul de inchirieri auto este situat la o distanta de 10 minute de mers cu microbuzul de la aeroport. Microbuzele pleaca de la nivelul inferior al fiecarui terminal, in timp ce telefoanele la care se pot face rezervari sunt localizate in zona Recuperare bagaje. Companiile care ofera servicii de inchirieri auto in aeroport sunt Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, EZ Rent, Hertz, National, Sixt si Thrifty.