Aeroportul International Denver

  • Cod IATA: DEN
  • Deserveste: Denver, America
  • Adresa: 8500 Peña Blvd, Denver, CO 80249
  • Telefon: (303) 342-2000
  • Website: http://www.flydenver.com/
Aeroportul International Denver

Informatii generale

Unul dintre cele mai mari aeroporturi din lume, atat ca dimensiune dar si ca numar de pasageri care il tranziteaza, Aeroportul International Denver este un important centru de comunicare regionala in SUA. Ghidul nostru va ofera informatii despre aeroport, accesul cu mijloacele de transport dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Birourile de informatii pentru pasageri sunt situate in zona Sosiri a terminalului principal si in holurile A, B si C. Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor un call center cu program non-stop, care raspunde la tel: +1 303 342 2000, si care va poate oferi asistenta in caz de nevoie. La etajul 5 exista un ghiseu unde personalul va poate furniza imformatii despre transportul de suprafata.

Transferul intre terminale
Aeroportul dispune de un tren care face legatura intre terminalul Jeppesen si coridoarele A, B si C, in mai putin de 5 minute. Pasagerii pot opta sa parcurga pe jos distanta dintre terminalul Jeppesen pana la coridorul A, traversand pasarela dintre ele sau, poate, prefera taxiul.

Accesul auto
Drumul pana la aeroport, Peña Boulevard, poate fi accesat pe iesirea de pe D70, la est de Denver. D70 face legatura si cu D25, 225 si 76. Peña Boulevard poate fi accesat si de pe E-470, unde trebuie sa achitati o taxa de drum, sau de pe Airport Boulevard, in Aurora.

Transport

Calatoria cu autobuzele
Autobuzele RTD Skyride pleaca din vestul terminalului, de la refugiul 5, nivelul 5. Aceste autobuze ajung la numeroase destinatii din Denver. Drumul pana in centrul orasului dureaza aproximativ o ora, iar tariful este de 11USD.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele sunt foarte numeroase si pot fi gasite la refugiul 3, nivelul 5, in afara cladirii terminalului. Numeroase hoteluri asigura transportul clientilor de la/spre aeroport. Tariful pana in centrul orasului porneste de la 50USD, in functie de companie.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile si limuzinele va pot conduce catre orice destinatie doriti si au statie in zona nivelului 5. Un tarif de 55,15 USD este perceput pana in centrul orasului, iar tarifele pentru alte rute sunt contorizate de aparatele de taxat.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul International Denver ofera mai multe optiuni de parcare, printre care doua destinate stationarii pe termen scurt, situate intr-o parcare supraetajata in estul si vestul terminalului. O parcare economica, neacoperita este, de asemenea, disponibila. Parcarea pe termen lung se poate face la Pikes Peak Shuttle, localizata la sud de Boulevard Peña, pe 75th Avenue. Microbuzele asigura transportul pasagerilor pana in afara zonei de check in. Parcarea Mt Elbert Shuttle este situata la o distanta ceva mai mare si este folosita pentru situatia in care celelalte parcari au epuizat numarul de locuri disponibile. Exista si aici un microbus care transporta pasagerii pana la terminal. Serviciul de Valet-parking este disponibil la etajul 4 al parcarii de la estul si vestul terminalului.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Denver se numara Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, E-Z, Enterprise, Fox, Hertz, National, Payless si Thrifty. Birourile operatorilor sunt localizate la etajul 5, in cladirea terminalului. Fiecare dintre companii asigura transportul pasagerilor de la refugiul 4, de la etajul 5, pana la parcul de inchirieri auto.