Aeroportul Metro Detroit

Aeroportul Metro Detroit

Informatii generale

Aeroportul Metro se afla la 32 km sud-vest de Detroit. Este cel mai mare aeroport din Michigan si un important centru de operare al companiilor de zbor in regiune, mai ales ca dispune de unul dintre cele mai lungi terminale din lume. Aceia dintre voi care intentioneaza sa calatoreasca cu aceasta destinatie, pot gasi in ghidul nostru detalii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalelor.

Reprezentantii Serviciului Clienti sunt usor de recunoscut dupa vestele de culoare verzi si va pot oferi asistenta in toate terminalelor in ce priveste serviciile aeroportului, detalii despre hotelurile locale si transportul in comun. In incinta aeroportului sunt mai multe puncte de informare pentru pasageri. Voluntarii ‘Skycap’ va ofera si ei asistenta, in caz de nevoie.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura in mod gratuit transportul pasagerilor intre Terminalul Nord si McNamara. Pentru ca Terminalul McNamara se afla la o distanta de 1.6 km, un tramvai express face legatura intre terminale.

Accesul auto
Aeroportul este situat pe sos. John D. Dingell Drive. Metroul aeroportului poate fi accesat de pe doua mari autostrazi: Interstate 94 – virati pe la iesirea 198 (care duce pe Rogell Drive, apoi pe John D. Dingell Drive); si Interstate 275 Eureka Road – virati pe la iesirea 15 (pe Eureka Road, apoi pe John D. Dingell Drive).

Transport

Calatoria cu trenul
Trenurile Amtrak (www.amtrak.com) pleaca de la statia Dearborn, aflata la 19 km nord-est de statia de metrou a aeroportului (Detroit Metro Airport).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul SMART 125 (www.smartbus.org) circula spre centrul Detroit (calatoria dureaza 40-50 de minute; un bilet costa US$2). Imbarcarea se face din vecinatatea nivelului inferior al terminalelor, chiar de langa birourile destinate transportului de suprafata. Autobuzele pleaca de la aeroport spre zona Ann Arbor (www.myairride.com). Pentru o calatorie achitati $12 si dureaza in jur de 50 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale apartin companiilor Metro Cars si Metro Cab. Tariful unei curse pana in Detroit ajunge pana la US$45-54.

Servicii

Parcarea auto
Parcarea aeroportului ofera locuri cu acces pe ora/zi sau pe termen lung. Parcarea cu acces pe termen scurt este situata vizavi de terminale, in parcarea supraetajata. Parcarea cu acces pe termen lung este situata vizavi de Terminalul Nord. Parcarea Green Lot se afla si ea in vecinatatea Terminalului Nord. Un microbuz asigura gratuit transportul pasagerilor de la terminale la locurile de parcare. Alte facilitati includ serviciul valet parking si locuri special destinate pentru soferii care asteapta sosirea pasagerilor. In parcare sunt amenajate si puncte de incarcare a vehiculelor electrice. Detalii suplimentare puteti obtine apeland tel.+1 800 642 1978.

Inchirieri auto
Companiile Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor sunt localizate pe Lucas Drive, aproape de Terminalul Nord, unde se ajunge cu ajutorul microbuzelor.