Aeroportul International Indianapolis

  • Cod IATA: IND
  • Deserveste: Indianapolis, America
  • Adresa: 7800 Col. H. Weir Cook Memorial Dr, Indianapolis, IN 46241
  • Telefon: (317) 487-9594
  • Website: http://www.indianapolisairport.com/
Aeroportul International Indianapolis

Informatii generale

Aeroportul International Indianapolis deserveste orasul cu acelasi nume din centrul Indianei, fiind, totodata, unul dintre cele mai aglomerate din SUA. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun. Biroul de servicii pentru vizitatori (Guest Services Desk), situat langa Achizitii Bilete, va poate furniza informatii si asistenta.

Accesul auto
Din centrul orasului Indianapolis, indreptati-va spre vest, pe Interstate 70, si iesiti pe Airport Expressway (la iesirea 68). Daca veniti din suburbiile din nord, est sau sud, intrati pe Interstate 465, apoi virati pe Interstate 70, inainte de a va inscrie pe Airport Expressway. Calatoria din centrul orasului pana la aeroport dureaza aproximativ 15 minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele IndyGo (www.indygo.net) circula de la aeroport pana in centrul orasului Indianapolis. Autobuzul 8 are statii de-a lungul Washington Street (tariful unei calatorii este de US$1.75).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Go Express Travel (www.goexpresstravel.com) circula intre aeroport si centrul orasului (calatoria dureaza 25 minute; pentru un bilet, achitati un tarif de US$10). Sunt, de asemenea, si microbuze care merg pana la Bloomington Indiana University, sub sigla Star of America (www.soashuttle.com); alte microbuze apartinand companiei Lafayette Limo ajung pana la Lafayette si Purdue University (www.lafayettelimo.com).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza la parterul cladirii teminalului, in afara zonei Recuperare bagaje. Pasagerii pot comanda un taxi, apasand butonul cu indicativul Taxiuri. Tariful minim pentru o calatorie cu taxiul, cu plecare de la aeroport, este de US$15. O calatorie pana in centrul orasului va costa in jur de US$25 si dureaza intre 15 si 20 de minute. Limuzinele in sistem co-plata si limuzinele de lux stationeaza la Centrul pentru transport de suprafata, situat la primul etaj al parcarii principale.

Servicii

Parcare auto
O parcare cu acces pe termen scurt, prevazuta cu 5 niveluri, este situata in vecinatatea terminalului si este conectata de acesta print-un pasaj acoperit. O alta parcare cu acces pe termen limitat este situata ceva mai departe si poate accesata parcurgand Lower Terminal Drive de la parterul terminalului. Parcarea pe termen lung este situata nu la mare distanta de terminal, in timp ce parcarea economica, localizata pe High School Road, ofera posibilitatea parcarii pe termen lung. De aici, transportul pasagerilor pana la terminal, se face cu microbuzul. Parcarea Premium, cu acees pe termen lung, este situata in apropierea terminalului. Aici beneficiati si de serviciul valet parking.

Inchirieri auto
Opt companii au birouri de inchirieri auto in Centrul de Transport, respectiv Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty. Companiile care nu au operatori in incita aeroportului, pot fi apelate de la serviciul telefonic, situat in holul Sosiri.