Aeroportul International McCarran - Las Vegas

  • Cod IATA: LAS
  • Deserveste: Las Vegas, America
  • Adresa: 5757 Wayne Newton Blvd, Las Vegas, NV 89119
  • Telefon: (702) 261-5211
  • Website: http://www.mccarran.com/
Aeroportul International McCarran - Las Vegas

Informatii generale

Aeroportul McCarran se afla la 2 km de Las Vegas Strip si 9 km de centrul orasului. Este, totodata, principala cale de acces aerian spre renumitele resorturi din Las Vegas, unde gasiti celebrele cazinouri, baruri si hoteluri. Ghidul nostru va pune la dispozitie informatii despre facilitatile terminalelor si detalii privind accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Ghiseele de informatii se gasesc in mai multe puncte din aeroport. Dupa terminarea orelor de program, pasagerii pot obtine informatii folosind telefoanele albe puse la dispozitie de aeroport. La Terminalul 1, in zona Recuperare bagaje, voluntarii care activeaza in aeroport va pot furniza informatii in caz de nevoie.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura in mod gratuit transportul pasagerilor intre terminale, la intervale de 12 -15 minute. Terminalul 2 este momentan inchis, in timp ce terminalele 1 si 3 sunt singurele operationale.

Accesul auto
Din Las Vegas Strip, mergeti spre sud, pe Paradise Road, si urmati semnele care va indica accesul spre aeroport. Daca veniti pe Interstate 215 (din sud), intrati pe Sunset/McCarran Airport, traversati tunelul si urmariti indicatoarele care va conduc spre aeroport. Aceia dintre voi care vin dinspre est, ar trebui sa mearga de-a lungul Russell Road (fosta Kelly Lane); de aici urmariti cu atentie semnele care va indica accesul spre aeroport.

Transport

Toate mijlocele de transport in comun opresc in statia situata in vecinatatea zonei Recuperare bagaje.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele companiilor RTC si RTC Paratransit Services (www.rtcsnv.com) circula de la /spre majoritatea zonelor din Clark County. Autobuzele 108 si 109 pleaca de la aeroport (au statie doar la Terminalul 1) si merg pana in centrul Las Vegas (o calatorie de 35 de minute) dar si in Las Vegas Strip (un drum de 15 minute). Sunt disponibile cateva permise de calatorie; spre exemplu, un permis cu valabilitate de 2 ore, care va permite sa calatoriti de-a lungul Las Vegas Strip si in centrul orasului, costa US$6.

Calatoria cu microbuzul
Numeroase microbuze pleaca de la aeroport si transporta pasagerii pana la hotelurile din Las Vegas Strip.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile si limuzinele stationeaza in vecinatatea zonei Recuperare bagaje. Un drum cu taxiul pana in Vegas Strip costa in jur de US$15 si dureaza 10 minute, in timp ce o calatorie pana in zona centrala din Las Vegas dureaza 25 de minute si va costa US$20-25.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera cateva optiuni de parcare auto, inclusiv o parcare acoperita cu acces pe termen scurt (nivelul 2M) si o parcare pe termen lung (nivelurile 1M si 3-6) de la parcarea multietajata, situata vizavi de Terminalul 1; parcare pe termen scurt (nivelul 1) si parcarea pe termen lung (nivelurile 2-6) este permisa in parcarea situata vizavi de Terminalul 3. Transportul pasagerilor de la parcarea amenajata ceva mai departe de aeroport este asigurata de microbuzele care efectueaza curse si in timpul orelor de varf. O parcare economica este conectata de Terminalul 1, prin cursele de microbuz. Este disponibil pasageri si serviciul valet parking

Inchirieri auto
Companiile de inchirieri auto care au reprezentanti in aeroport sunt Advantage, Alamo/National, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, Payless si Thrifty, la care se adauga cativa operatori locali. Birourile lor sunt amenajate in zona Recuperare bagaje. Microbuzele transporta pasagerii pana la parcarea de inchirieri auto (tel: +1 702 261 6001). Companiile care nu au birourile amenajate in incinta aeroportului, pot fi contactate folosind gratuit telefoanele disponbile in zona Recuperare bagaje.