Aeroportul International Los Angeles

Aeroportul International Los Angeles

Informatii generale

Aeroportul International Los Angeles (LAX) este localizat la 24 km sud-vest de Los Angeles si este unul dintre cele cinci mari aeroporturi care deservesc zona metropolitana a Los Angeles-ului. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si modalitati de acces catre aeroport.

Un birou de informatii pentru pasageri este situat la nivelul inferior de la Sosiri, la fiecare terminal, langa Reclamatii bagaje. Acestea ofera asistenta si persoanelor cu dizabilitati. Aeroportul dispune de o linie telefonica cu serviciu non-stop privind zborurile.

Transferul intre terminale
Un microbuz asigura transferul gratuit al pasagerilor intre terminale si Parcarea C. Un altul cu program de functionare nonstop face transferul intre celelalte terminaluri, in timp ce un al treilea serviciu de transport duce pasagerii pana la statia de metrou.

Accesul auto
Aeroportul International Los Angeles este situat in vecinatatea Autostrazii 1, denumita si Pacific Coast Highway, in apropiere de intersectia strazilor 405 si 105. Autostrada 1 este cunoscuta si sub numele de Bdul. Lincoln si se afla la nord de aeroport, in timp ce Bdul. Sepulveda se gaseste in partea de sud. Din Los Angeles, luati-o pe strada 405, spre sud, virati pe str. 105, spre vest si urmariti semnele catre aeroport. Traficul este foarte aglomerat la orele de varf, motiv pentru care ar fi indicat sa folositi transportul public.

Transport

Calatoria cu metroul
Bus G asigura transportul gratuit al pasagerilor intre statia Green Line de la Aeroportul LA si reteaua de metrou. Tariful pentru o calatorie cu metroul porneste de la 1,50 USD, iar calatoria dureaza aproximativ 40 de minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice circula sub sigla Metropolitan Transportation Authority si pornesc de la Parcarea C, care este legata de terminale prin microbuze cu acces gratuit. O calatorie cu autobuzul porneste de la 1,50 USD, la care se adauga un cost suplimentar de 1,40 USD pentru folosirea autostrazii.

Calatoria cu microbuzul
Mai multe microbuze acopera rute din sudul Californiei, inclusiv SuperShuttle si Prime Time Shuttle. Autobuzele FlyAway circula la Garile Union, Westwood si Van Nuys. Calatoria pana in centrul orasului Los Angeles dureaza intre 30 si 60 de minute, in functie de trafic, iar pentru un bilet trebuie sa achitati 8 USD.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile opresc in afara terminalelor, la nivelul inferior de la Sosiri. Companiile de taxi autorizate care opereaza pe Aeroportul International Los Angeles au tarife fixe pentru destinatiile locale. O lista a companiilor de taxi este disponibila pe site-ul aeroportului. Asteptati-va la un pret de 40 USD pentru un drum pana in centrul oasului Los Angeles, 75 USD pana la Disneyland si 35 USD pana la Hollywood.

Servicii

Parcare auto
Sunt disponibile aproximativ 8000 de locuri de parcare cu durata scurta si lunga de timp. Parcarea cu plata este situata in zona terminalului central, dar si in parcarea neacoperita de la Sosiri. Parcarile B si C ofera un pret convenabil pentru stationarea de o zi. Un microbuz asigura transportul gratuit al pasagerilor intre parcarea C si teminale. Exista si un serviciu de apelare telefonica langa Parcarea C pentru cei care asteapta pasageri. Informatii complete privind accesul si tarifele pentru parcare sunt disponibile pe site-ul aeroportului.

Inchirieri auto
Nu mai putin de 40 de companii care ofera servicii de inchirieri auto au reprezentanta pe Aeroportul International Los Angeles. Majoritatea operatorilor pot fi contactati telefonic din zona Sosiri a terminalelor. Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, Fox, Payless, National si Thrifty ofera transport gratuit cu microbuzul de la terminale.