Aeroportul International Miami

  • Cod IATA: MIA
  • Deserveste: Miami, America
  • Adresa: 2100 NW 42nd Ave, Miami, FL 33126
  • Telefon: (305) 876-7000
  • Website: http://www.miami-airport.com/
Aeroportul International Miami

Informatii generale

Aeroportul International Miami este cel mai mare aeroport din sudul Floridei si un important punct de legatura cu destinatii din America Centrala si de Sud, cu plecare din SUA. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport.

Un birou de informatii pentru turististi se afla la etejul 2 al coridorului E, de la Terminalul Central. Operatorii va pot furniza detalii despre rutele turistice, transport si oportunitati de cazare. Birourile de informatii ale aeroportului se gasesc la fiecare terminal.

Accesul auto
Din centrul orasul Miami, intrati pe Interstate 95, spre nord, apoi mergeti spre vest SR836, pentru urmatorii 4 km. De aici, iesiti pe Le Jeune Road, spre nord, (NW 42 Avenue), ramaneti pe partea dreapta si fiti atenti la semnele care va conduc direct la aeroport. Din Fort Lauderdale, intrati pe Interstate 95, pe directia sud - vest, urmand Airport Expressway (FL-112), de aici mergeti tot inainte spre sud, pana ajungeti la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul Metrobus 133 face legatura cu Tri-Rail, un tren care are conexiuni cu Miami-Dade, Broward si regiunile din Palm Beach. Transportul este gratuit pentru pasagerii care poseda bilet de avion valid.

Calatoria cu metroul
Statia de metrou a aeroportului, MIA Metrorail Station, este legata de terminal printr-un vagonet (un tramvai fara sofer) care circula pana in centrul orasului Miami, pe Orange Line (calatoria dureaza 10-15 minute; pentru un bilet achitati un tarif de US$2.25).

Calatoria cu autobuzul
Metrobus acopera rutele din toate zonele Miami-Dade County. Autobuzul 133 pleaca din statia situata la nivelul 1 de la coridorul E, in timp ce autobuzele 7, 37, 42, 57, J (110), 238 si 297 pornesc din Gara Metrorail. Transportul pasagerilor pana in acest punct este asigurat de un sistem automatizat de transport. Autobuzul 15 (The Airport Flyer) face legatura intre Gara Metrorail si Gara Miami Beach (statia de la 41st Street si Alton Road), apoi continua pe Collins Avenue, spre 16th Street (calatoria dureaza 20-30 minute, iar tariful unui bilet este de US$2.65).

Calatoria cu microbuzul
Autobuzele SuperShuttle si American Shuttle buses pot fi gasite la parterul terminalului, in afara zonei – Reclamatii bagaje. Acestea fac legatura cu numeroase destinatii din interiorul si imprejurul orasului Miami (tariful unul bilet pana in Miami este in jur de US$15). Retineti ca microbuzele puse la dispozitie de diversele hoteluri stationeaza la nivelul superior.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este situata in afara zonei – Reclamatii bagaje. Tariful pana in centrul orasului este in jur de US$22, in timp ce pentru o cursa pana la terminalul pentru croaziere trebuie sa achitati US$24.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor divese facilitati pentru parcarea auto. Parcarea pe termen lung se poate face in parcarea pe doua niveluri - Dolphin si Flamingo, ambele cu acces la terminal prin pasaje de legatura. Exista si doua parcari pe termen scurt situate langa cladirea terminalului, semnalizata – Parcare 1, nivel superior/inferior. O parcare – varianta economica – este amenajata ceva mai departe de terminal, dar care este conectata de acesta cu ajutorul microbuzelor. Serviciul de valet parking este disponibil pe aeroport.

Inchirieri auto
Companiile Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless, Thrifty si Sixt, dar si alti cativa operatori locali ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Miami. Birourile lor se gasesc in Centrul de Inchirieri auto, aflat la 1.6 km este de aeroport, unde pasagerii sunt transportati cu ajutorul unui sistem automatizat pe sine.