Aeroportul International St. Paul Minneapolis

  • Cod IATA: MSP
  • Deserveste: Minneapolis, America
  • Adresa: Fort Snelling Unorganized Territory, MN 55111
  • Telefon: (612) 726-5555
  • Website: http://www.mspairport.com/
Aeroportul International St. Paul Minneapolis

Informatii generale

Aeroportul International St. Paul se gaseste la 19 km sud de centrul Minneapolis si la 16 km sud de Saint Paul si gazduieste curse interne si internationale. Ghidul nostru va ofera detalii despre modalitatile de acces spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si informatii despre facilitatile terminalului.

Birourile de informatii sunt localizate in incinta terminalelor. Diverse detalii puteti obtine si la linia tel: +1 612 726 5555. Voluntarii ofera asistenta pasagerilor la tel: +1 612 726 5500; Biroul central este situat langa intrarea in coridorul D, Terminalul 1 (Terminalul Lindbergh) si este deschis zilnic intre 08.00 si 20.00.

Transferul intre terminale
Trenul usor opereaza curse gratuite intre Terminalul 1-Lindbergh si Terminal 2- Humphrey. Un microbuz asigura gratuit transportul pasagerilor intre cele doua terminale.

Accesul auto
Ambele terminale sunt marginite de Highway 62, Interstate 494, Highway 77 si Highway 5. Din centrul Minneapolis, intrati pe Interstate 35, spre sud, virati pe Interstate 494, spre est si urmati indicatoarele pentru a ajunge la terminale. Drumul cu autoturismul din Minneapolis pana la aeroport dureaza aproximativ 20 de minute.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul usor pleaca de la Aeroportul Minneapolis - Saint Paul (www.metrotransit.org). Trenurile opresc la ambele terminale si merg spre 15 alte destinatii, inclusiv centrul Minneapolis, la nord de Mall of America din Bloomington si spre sud. Trenurile circula la intervale de 7-8 minute, la orele de varf si la intervale de 10-15 minute, in celelalte intervale ale zilei. Un bilet de calatorie pana in Minneapolis costa US$2.25, in timpul orelor de varf si US$1.75, in restul timpului.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale Metro Transit (www.metrotransit.org), circula spre Minneapolis si Saint Paul si pleaca de la Transit Centre, de pe latura estica a parcarilor Blue (Albastra) si Red (Rosie) de la Terminalul 1-Lindbergh. Tarifele sunt similare cu cele pentru calatoria cu trenul usor (vedeti mai sus).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele circula sub sigla SuperShuttle (www.supershuttle.com) si efectueaza curse intre aeroport si diverse destinatii din oras.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelul Terminal 1-Lindbergh si Centrul pentru transportul de suprafata de la Terminalul 2-Humphrey. Tarifele pana in centrul Minneapolis variaza intre US$40-50. Pana in Saint Paul platiti US$40.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de mai multe parcari cu acces pe termen scurt si lung, servicii de valet parking si reduceri la tariful pentru stationare pe termen lung. Un serviciu telefonic gratuit este destinat soferilor care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Cunoscutele companii Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului Minneapolis - Saint Paul. Birourile operatorilor sunt localizate la nivelul inferior al parcarilor Blue si Red de la Terminal 1-Lindebergh, conectate de terminale printr-o linie de tramvai subrteran. La Terminal 2 - Humphrey, birourile de inchirieri auto se gasesc la parterul Centrului pentru transportul de suprafata.