Aeroportul International John F. Kennedy - New York

Aeroportul International John F. Kennedy - New York

Informatii generale

Aeroportul John F. Kennedy este unul dintre cele trei mari aeroporturi care deservesc zona metropolitana a New York-ului, fiind unul dintre cele mai aglomerate din SUA. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Serviciile Traveler's Aid au birourile situate la parterul fiecarui terminal. Informatii generale despre aeroport - inclusiv despre parcare, obiecte pierdute, acces auto si transportul in comun - pot fi obtinute la tel +1 718 244 4444.

Transferul intre terminale
AirTrain JFK ofera servicii de transport gratuit pentru pasageri intre toate terminalele (calatoria dureaza 8 minute), dar si spre parcarea pe termen lung si pana la parcul pentru inchirieri auto.

Accesul auto
Aeroportul este situat pe autostrada Van Wyck Expressway (I-678), care poate fi accesata de pe Belt Parkway, Grand Central Parkway si Queens Boulevard. Pentru a ajunge la aeroport din Manhattan, intrati pe drumul cu taxa Queens Midtown si continuati pe Long Island Expressway (I-495). Iesiti pe la Grand Central Parkway (spre sud), inainte de a intra pe Van Wyck Expressway. Daca veniti din Eastern Long Island, intrati pe autostrada Long Island, spre vest, pe directia Cross Island Parkway si incadrati-va spre vest, pe Belt Parkway. Virati la iesirea 20 pentru a ajunge la aeroport. Aceia dintre voi care vin din New Jersey, trebuie sa urmeze NJ Turnpike, pana la iesirea 14C (Holland Tunnel), traversati Staten Island pe autostrada Staten Island Expressway (I-278) si indreptati-va spre est, pe Belt Parkway.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul usor AirTrain JFK face legatura intre terminalele aeroportului si reteaua de transport feroviar pe durata intregii zile. AirTrain JFK (www.mta.info/nyct) circula pana la statia Howard Beach, din New York, unde are conexiune cu metroul ‘A’; de asemenea, are conexiune cu metrourile ‘E’, ‘J’ si ‘Z’ la statia Jamaica. Tarifele pentru transportul subteran din Manhattan pornesc de la US$7.50/calatorie; calatoria dureaza 50 de minute. AirTrain JFK face legatura cu Long Island Rail Road (LIRR) (www.mta.info/lirr) la statia Jamaica. Un tichet de calatorie pentru LIRR, pana la New York, porneste de la US$6.50 (daca sunt achizitionate din statie), iar calatoria dureaza 20 de minute.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele care circula sub sigla MTA New York City Transit (www.mta.info/nyct) au destinatii spre Manhattan, Queens, Brooklyn si Long Island. Pentru un bilet de calatorie achitati un tarif care porneste de la US$2.50.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele NYC Airporter (www.NYCAirporter.com) pleaca la fiecare 30 de minute cu destinatia Grand Central, statia Penn si terminalul pentru autubuze (calatoria dureaza 90 de minute; un bilet costa US$16). Microbuzele Super Shuttle Manhattan (www.supershuttle.com) circula nonstop si fac opriri la cererea pasagerilor la orice destinatie din Manhattan. O calatorie pana in centrul Manhattan costa in jur de US$19.

Calatoria cu taxiul
Pasagerii sunt sfatuiti sa foloseasca doar taxiurile rezervate la ghiseele din incinta aeroportului. Se percep tarife fixe de US$52 pana la Manhattan (la care se adauga taxele de drum si bacsisul); calatoria dureaza intre 40-100 minute, in functie de conditiile de trafic. Birourile de informatii pentru transportul in comun sunt amanajate in fiecare terminal, la Sosiri.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de parcari cu acces limitat si stationare pe termen lung. Spatii de parcare sunt amenajate in fata fiecarui terminal si in Central Terminal Area (CTA). Parcarea pe termen lung se afla la 6.5 km distanta de terminal, pe Bdul. Lefferts. Pasagerii care folosesc aceasta parcare ar trebui sa-si rezerve cel putin 30 de minute pentru a ajunge la complexul terminal. Trenul usor AirTrain JFK, care pleaca de la statia Howard Beach, face legatura parcarilor A si B, cu acces pe termen lung - cu Terminalul 1 (calatoria dureaza 8 minute).

Inchirieri auto
Companiile Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul John F. Kennedy. Rezervarile se pot face la ghisee sau folosind telefoanele situate in zonele Recuperare bagaje din incinta terminalelor.