Aeroportul LaGuardia New York

Aeroportul LaGuardia New York

Informatii generale

Aeroportul LaGuardia se afla la 13 km est de Manhattan si este unul dintre cele mai mari aeroporturi internationale care deservesc New York si imprejurimile Flushing din Queens. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun sau cu autoturismul.

Birourile de informatii pot fi gasite in diverse puncte din incinta Terminalului B. Ghiseele de informatii se gasesc, de altfel, in toate terminalelor. Angajatii aeroportului va pot oferi si ei asistenta in caz de nevoie.

Transferul intre terminale
Un microbuz transporta pasagerii intre cele 4 terminale. Un pasaj care uneste Terminalele C si D poate fi parcurs in aproximativ 5 minute.

Accesul auto
Aeroportul se gaseste in Grand Central Parkway. Daca veniti din nordul Manhattan (Harlem), indreptati-va spre est, pe drumul cu taxa, Robert F. Kennedy si indreptati-va spre sud, pe Interstate 278, inainte de a ajunge pe Grand Central Parkway. De la sud de Manhattan, indreptati-va spre est, de-a lungul Queens-Midtown Tunnel, apoi luati-o spre est, pe Interstate 495. Virati spre nord, pe Interstate 278, apoi, indreptati-va spre vest, pe Grand Central Parkway. Din centrul Queens, mergeti spre vest, spre Grand Central Parkway, care va conduce la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale MTA (www.mta.info) M60 fac legatura intre Aeroportul LaGuardia si Manhattan (calatoria dureaza 105 minute; un bilet costa US$2.75) si reteaua de metrou, in timp ce autobuzul Q48 pleaca din Flushing, iar Q72 din Corona si Rego Park. Biletele se achita inainte de imbarcare, folosind automatele electronice situate in fiecare statie.

Calatoria cu microbuzul
Autobuzele pleaca de la Aeroportul LaGuardia si au destinatii numeroase in New York City. Microbuzul NYC Airporter (www.NYCAirporter.com) pleaca la fiecare 30 de minute, cu destinatia Grand Central si Penn si terminalul pentru autobuze (calatoria dureaza 90 de minute; un bilet costa US$13). Mai multe microbuze efectueaza opriri la cererea pasagerilor. Informatii despre optiunile de transport obtineti de la Welcome Centre, de la fiecare terminal, zona Sosiri.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile oficiale stationeaza in fata terminalelor si percep in jur de US$25 - 40, pana in Manhattan. Durata calatoriei variaza in functie de ora, dar in general, nu depaseste 20 de minute.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera 7500 de locuri de parcare, conectate de terminale prin cursele de microbuz. Locurile cu acces pe termen limitat sunt disponibile in parcarile P1, P2, P4, P5, P6 si P7. Parcarea P3 ofera locuri cu acces pe termen lung (desi numarul locurilor de parcare sunt destul de limitate aici). Alte parcari cu acces pe termen lung sunt disponibile in parcarile private din vecinatatea aeroportului si care sunt usor de reperat dupa semnul 'P'. Parcarile cu plata sunt amenajate in vecinatatea Terminalului A, destinata celor care insotesc sau asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Companiile Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Payless si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in incinta aeroportului. Microbuzele asigura in mod gratuit transportul pasagerilor de la terminale pana la parcul de inchirieri auto.