Aeroportul International San Diego

  • Cod IATA: SAN
  • Deserveste: San Diego, America
  • Adresa: 3225 N Harbor Dr, San Diego, CA 92101
  • Telefon: (619) 400-2404
  • Website: http://www.san.org/
Aeroportul International San Diego

Informatii generale

Aeroportul International San Diego se gaseste la 3 km nord-vest de San Diego, in sud-vestul Californiei. Denumit de localnici Lindbergh Field, Aeroportul International San Diego deserveste orasul cu acelasi nume aflat in sudul Californiei. Ghidul nostru va ofera detalii depre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport.

In incinta aeroportului functioneaza doua centre de informare pentru pasageri, situate la terminalele 1 si 2, in vecinatatea Serviciului – Reclamatii bagaje. "Ambasadorii voluntari" ofera si ei sprijin celor interesati si sunt usor de reperat dupa tricourile polo de culoare verde pe care este inscriptionat "informatii aeroport".

Transferul intre terminale
Cu ajutoul microbuzelor Airport Loop, care asigura transportul gratuit al pasagerilor, pe durata intregii zile, puteti face rapid transferul intre terminale sau parcare.

Accesul auto
Aeroportul International San Diego este conectat de Autostrada 5, legata cu SR163 si autostrazile 8 si 15. Din centrul orasului, mergeti pe Interstate 5, spre nord, iesiti pe la semnul care indica Airport/Hawthorn Street si urmati drumul spre vest, pe Hawthorn Street si continuati spre North Harbor Drive, apoi virati dreapta spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul Flyer Route 992 circula intre aeroport si centrul orasului San Diego (un drum de 20 de minute, pentru care trebuie sa achitati un tarif de 2,55 USD). Autobuzul are statie la Santa Fe, punct comun de legatura cu trenurile care circula intre North County si San Diego, in timp ce de la Gara Amtrak puteti lua trenuri spre orice alta destinatie din tara. Autobuzele asigura conexiunea cu serviciul de troleibuze din San Diego.

Calatoria cu taxiul
Taxiuri, limuzine dar si microbuze asigura transportul la hoteluri si in centrul orasului San Diego. Acestea stationeaza la ‘transportation plazas’, aflat in fata fiecarui terminal. Tariful pana in centrul orasului este de aproximativ 12 USD, iar calatoria dureaza intre 10 si 15 minute.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto este amenajata in fata fiecarui terminal, iar accesul este permis atat pe termen lung, cat si pe termen scurt. Parcarea pe termen lung este disponibila pe Autostrada Pacific 3302, iar transportul pana la aeroport este asigurat, in mod gratuit, pe durata intregii zile, cu ajutorul microbuzelor. De asemenea, este disponibil un serviciu de apelare telefonica - 50 de locuri, pentru soferii care asteapta sosirea pasagerilor.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International San Diego sunt numeroase. Printre acestea se numara Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National, Sixt si Thrifty, la care se alatura mai multe companii locale. Toate companiile ofera facilitati de transport in vecinatatea aeroportului cu ajutorul microbuzelor. Pasagerii pot folosi telefoanele publice din aeroport pentru a solicita transportul cu microbuzul pana la compania de la care au ales sa inchirieze autoturismul.