Aeroportul International San Francisco

  • Cod IATA: SFO
  • Deserveste: San Francisco, America
  • Adresa: San Francisco, CA 94128
  • Telefon: (650) 821-8211
  • Website: http://www.flysfo.com/
Aeroportul International San Francisco

Informatii generale

Aeroportul International San Francisco este situat la 22 km sud de centrul orasului San Francisco si este unul dintre cele trei mari aeroporturi din zona San Francisco fiind, totodata, unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din California. Ghidul nostru include detalii despre facilitatile terminalelor, rute de calatorie, dar si modalitati de acces spre aeroport.

Cate un ghiseu de informatii este situat in zona Sosiri, la fiecare terminal. Chioscuri cu informatii computerizate sunt disponibile non-stop. Birourile cu informatii turistice sunt localizate in zona Plecari a terminalelor si functioneaza intre 08.00-20.00.

Transferul intre terminale
Un tren usor este disponibil non stop si face legatura intre terminale, parcari, statia Bart si centrul de inchirieri auto.

Accesul auto
Din centrul orasului San Francisco, luati-o pe Autostrada 101, spre sud, si urmariti indicatoarele spre aeroport. Pentru accesul la centrul de inchirieri auto, virati stanga pe Interstate 380, apoi faceti dreapta pe South Airport Boulevard. Accesul in parcarea pe termen lung se face urmand Highway 101, spre sud, iesiti pe San Bruno Avenue, virati stanga si urmariti indicatoarele.

Transport

Calatoria cu trenul
Sub sigla BART circula un tren express spre nordul San Mateo County, spre centrul orasului San Francisco si East Bay (calatoria dureaza 30 de minute, iar tariful este de 8,65 USD/persoana). BART face legatura si cu statia Millbrae, de unde puteti lua un van care circula intre San Francisco si San Jose. Trenurile pleaca din gara SFO BART de la etajul Plecari din Terminalul destinat zborurilor internationale. Statia este legata de toate terminalele prin trenul usor.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele SamTrans au curse non-stop din afara terminalelor cu destinatii catre San Mateo County, sudul orasului San Francisco si Palo Alto. Tariful unei calatorii porneste de la 2 USD. Mai multe detalii despre transportul in comun puteti obtine de la ghiseul de informatii sau puteti contacta Bay Area Transit la tel: 511; transit.511.org.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele stationeaza in vecinatatea terminalelor, iar tariful pana in centrul orasului San Francisco variaza intre 16 si 18 USD, in functie de operator. O lista completa a companiilor care ofera astfel de servicii gasiti pe website-ul aeroportului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara zonei Sosiri a fiecarui terminal. La sosire, luati legatura cu coordonatorul de taxi sau sunati la 1191, de la telefoanele disponibile in incinta aeroportului. Soferii de taxi se supun regulilor aeroportului si efectueaza calatorii catre orice destinatie. Tariful pana in centrul San Francisco variaza intre 45 si 50 USD.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt (cu ora sau ziua) se poate face in parcarea cu acces direct la terminale, fiind disponibila atat pentru zboruri interne, cat si internationale. Pasagerii care zboara spre Canada ar trebui sa aleaga parcarea de la terminalul pentru zboruri interne. Parcarea pe termen lung este situata la 3,5 km nord de aeroport. Legatura cu terminalele este asigurata gratuit de microbuze. Este disponibil si un serviciu telefonic pentru soferii care asteapta aterizarea pasagerilor, dar si unul de valet–parking in parcarea de la Zboruri Interne. Pentru detalii suplimentare, contactati tel. +1 650 821 7900.

Inchirieri auto
Un centru de inchirieri auto este situat intr-o cladire separata, aflata la mica distanta de terminalele aeroportului. Legatura intre cele doua cladiri este asigurata de Trenul albastru, cu orar de functionare nonstop, care pleaca din statia BART. Cateva mari companii care ofera servicii de inchirieri auto au birouri deschise aici, printre care Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Fox, Hertz, National si Thrifty.