Aeroportul International Washington Dulles

Aeroportul International Washington Dulles

Informatii generale

Aeroportul Washington Dulles este situat la 42 km vest de Washington, in vecinatatea statului Virginia si este unul dintre cele trei mari aeroporturi care deservesc Washington, D.C. Va recomandam sa consultati ghidul nostru pentru a afla detalii despre facilitatile terminalelor si informatii despre accesul spre aeroport cu mijloacele de transport in comun si cu autoturismul.

Serviciile de asistenta ale aeroportului, destinate pasagerilor, sunt disponibile la ghiseele de informatii de la nivelul Recuperare bagaje. Tot aici gasiti si Serviciul de informatii pentru vizitatori, care va furnizeaza detalii importante legate de destinatiile turistice din Washington.

Transferul intre terminale
Un tren usor subteran face legatura intre terminalul principal si coridoarele de acces.

Accesul auto
Din centrul Washington D.C. intrati pe Interstate 66, pana la iesirea 67 si urmariti semnele care va indica accesul spre Aeroportul Washington Dulles. Daca veniti din Baltimore indreptati-va spre sud, pe Interstate 95 pana la iesirea 27 (Interstate 495 vest - 'Capital Beltway') pana la iesirea 45A si fiti atenti la semnele care va indica accesul in aeroport. Pasagerii care vin din Richmond ar trebui sa se indrepte spre nord, pe Interstate 95, pana la iesirea 170B sau Interstate 495, pana la iesirea 45; de aici urmati indicatoarele de acces in aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autocarul Washington Flyer (www.washfly.com/coach.html) efectueaza curse cu plecare de la Aeroportul Washington Dulles, coridorul Sosiri, poarta 4, pana la cea mai apropiata statie de metrou - Reston East. Calatoria dureaza 10 minute; pentru o calatorie achitati US$5; biletele de calatorie pot fi achizitionate de la ghilseul Ground Transportation Centre – situat la nivelul Sosiri. O alta optiune de calatorie este cu Metrobus nr 5A (www.wmata.com), care circula spre Rossly si L'Enfant Plaza (calatoria dureaza 50 de minute; un bilet costa US$7 – ideal ar fi sa aveti sume exacte pentru achitarea biletului de calatorie).

Calatoria cu microbuzul
SuperShuttle (www.supershuttle.com) face opriri la cererea pasagerilor, in timp ce microbuzele in sistem co-plata opresc la Statia Union. Microbuzele pleaca din fata cladirii terminalului.

Calatoria cu taxiul
Compania Washington Flyer Taxicabs (www.washfly.com) este partenerul exclusiv al Aeroportul Dulles. Taxiurile lor sunt disponibile nonstop; tariful pentru o cursa pana in centrul Washington D.C. este de aproximativ US$65; calatoria dureaza intre 30 si 60 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe durata limitata (ora/zi) este situata la mica distanta de terminal. Parcarea cu acces pe durata limitata poate fi gasita in fata terminalului; gasiti aici si doua parcari - Garage 1 si Garage 2, care sunt conectate de terminal. Un microbuz transporta gratuit pasagerii pana la complexul terminal de la cele patru parcari cu stationare pe durata lunga de timp. Serviciul valet parking poate fi solicitat la tel: +1 703 572 4544.

Inchirieri auto
Companiile Advantage, Alamo, Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Hertz, National si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Washington Dulles. Pentru inchirieri auto folositi telefoanele disponibile in Ground Transportation Centre, de la nivelul inferior al terminalului principal. Microbuzele transporta pasagerii de la terminal pana la parcarea pentru inchirieri auto.