Aeroportul Birmingham

Aeroportul Birmingham

Informatii generale

Aeroportul Birmingham deserveste zonele vestice din regiunea centrala a Angliei, gazduind mai multe zboruri interne si internationale. Aeroportul se afla la mica distanta de centrul orasului Birmingham si se situeaza in top 10 al celor mai aglomerate aeroporturi din Regatul Unit. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport.

Mai multe puncte pentru informarea pasagerilor se gasesc in diverse locuri din cladirea terminalului. Sunt disponibile si birourile care ofera detalii despre aeroport si companii de zbor. Acestea se afla in zona check in si la intrarea principala. Centrul pentru vizitatori (The Visitor Centre), situat langa Sosiri, va poate oferi informatii despre oportunitatile de cazare si atractiile turistice din orasul Birmingham.

Accesul auto
Aeroportul Birmingham se gaseste pe autostrada A45 Coventry, in apropiere de intersectia 6, de pe M42, de unde exista conexiune directa cu M1, M5, M6 si M40. M6, unde se percepe taxa de drum, este o alternativa mult mai rapida. Aeroportul este foarte bine semnalizat de pe autostrada. Din centrul orasului Birmingham, fie o luati pe A45 Coventry Road, spre est, fie va indreptati spre est, pe M6, apoi virati stanga, spre sud, pe M42 (virati spre aeroport la intersectia 6).

Transport

Calatoria cu trenul
Monotrenul Air-Rail asigura transportul gratuit al pasagerilor de la Aeroportul Birmingham la Gara internationala din Birmingham, o calatorie de aproape 2 minute. Exista mai multe trenuri care pleaca din gara cu destinatia New Street, statie situata in centrul orasului (calatoria dureaza 12 minute; pentru un bilet achitati un tarif de £2.30). Mai multe trenuri fac legatura cu Manchester, Londra, Bournemouth, Northampton, Coventry si diverse destinatii din Ε’ara Galilor. Biletele pot fi achizitionate de la Gara Internationala Birmingham sau de la Centrul pentru vizitatori, situat in cladirea terminalului.

Calatoria cu autobuzul
Reteaua de autobuze West Midlands face legatura intre Aeroportul Birmingham si localitatile din imprejurimi. Autobuzul 900 acopera ruta care uneste aeroportul cu Birmingham si Coventry; autobuzul 966 circula intre Solihull si Erdington, in timp ce autobuzul 97 face legatura intre aeroport si centrul orasului Birmingham pe durata intregii zile. Toate autobuzele opresc in vecinatatea terminalului. Calatoria pana centrul orasului dureaza 45 minute, iar tarifele pornesc de la £1.90. Biletele de calatorie pot fi achizitionate de la sofer sau de la Centrul pentru vizitatori (The Visitor Centre).

Calatoria cu autocarul
Autocarele National Express circula pe distante lungi cu destinatia Birmingham si numeroase alte orase. De asemenea, o line speciala face legatura cu Aeroporturile London Luton, London Gatwick si London Stansted. Autocarele low-cost Megabus au si ele curse spre diverse destinatii.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi este amenajata in vecinatatea terminalului. Calatoria pana in centrul orasului Birmingham dureaza aproximativ 25 minute, iar tariful variaza intre £25-30, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung/scurt se poate face in parcarea multietajata amenajata in apropierea terminalului. Cele doua parcari pe termen lung se gasesc pe autostrada A45, iar transportul pasagerilor pana la terminal se face cu ajutorul microbuzelor. Pentru cei interesati, este disponibil un serviciu Valet parking. Pentru mai multe informatii, contactati NCP la tel: +44 345 050 7080).

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Birmingham sunt Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National si Sixt. Birourile operatorilor le gasiti la Sosiri, in timp ce parcarea pentru inchirieri auto este situata ceva mai departe de cladirea terminalului.