Aeroportul Bristol

Aeroportul Bristol

Informatii generale

Situat in sud-vestul Angliei, in apropierea unor importante cai de comunicatii, atat rutiere cat si feroviare, Aeroportul Bristol este un important centru ce legatura din regiune. Ghidul nostru va prezinta detalii despre accesul spre aeroport, transferul intre terminale si facilitatile aeroportului. Un birou de informatii este situat in spatiul public al terminalului, inainte de trecerea de punctul de securitate.

Accesul auto
Aeroportul este situat pe A38, care face legatura cu centrul orasului Bristol (in partea de nord-est). Din nord (Birmigham), luti-o spre sud, pe M5, la intersectia 18, apoi continuati pe A4, spre Bristol, inainte de intesectarea A404 cu A38, spre Tauton. Din sud (Exeter), iesiti de pe M5, la intersetia 22 si luati-o pe A38 spre Bristol. Daca veniti din est (Reading si Swindon), intrati pe M5, spre sud, iesiti la intersectia 18 si indreptati-va spre A4, spre Bristol. De aici, urmati A404, care face legatura cu A38. Pasagerii care vin din South Wales, ar trebui sa se indrepte spre est, pe M4 si sa traverseze Severn Crossing; la intersetia 22, pe banda din stanga, intrati pe M49, apoi iesiti pe A4, la intersectia 18. Continuati pe A4/A3029 si virati pe A38.

Transport

Calatoria cu trenul
Cea mai apropiata statie de tren fata Aeroportul Bristol este Bristol Temple Meads, aflata la o distanta de aproximativ 11 km de centrul orasului. Autobuzul Airport Flyer Express Link face legatura intre Bristol Temple Meads si Aeroportul Bristol. Autobuzul pleaca la fiecare 8 minute, iar calatoria dureaza 25 minute; tariful este de £7/persoana. Informatii despre mersul trenurilor la nivel national puteti obtine de la National Rail Enquiries tel: 0845 748 4950; www.nationalrail.co.uk., cu program non-stop.

Calatoria cu autobuzul
Sub sigla Flyer Airport Express Link circula autobuzele A1 si A2, care fac legatura intre Gara Bristol Temple Meads, statia de autobuz Bristol Bus Station si cele mai importante hoteluri din oras - Clifton si Bristol Airport (calatoria dureaza 30 minute; pentru un bilet trebuie sa achitati £7). Biletele pot fi achizitionate online, de pe siteul aeroportului. Autobuzele locale efectueaza curse de la/spre aeroport si fac legatura cu Bath si Weston-super-Mare.

Calatoria cu autocarul
Autocarele National Express circula in regiunile din sud-vestul Angliei si in South Wales, pana la statia de autobuz din Bristol, unde pasagerii pot face conexiunea cu Flyer Airport Express Link, care ajunge la Aeroportul Bristol. Autocarul 404 circula pe timp de noapte, intre Penzance si Londra, via Bristol Airport. Autocarele Greyhound circula intre aeroport si Newport, Cardiff si Swansea. Tarifele pornesc de la £10.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile partenere, care opereaza curse de la aeroport, apartin companiei Checker Cars (tel: (01275) 475 000). Un birou al acestei companii are program non-stop si este situat in pasajul care face legatura terminalului cu parcarea. Calatoria cu taxiului pana in centrul orasului Bristol dureaza intre 20 si 30 de minute, iar tariful este in jur de £25.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este situata in apropierea terminalului si este permisa pe o durata de pana a trei zile. Aceasta este securizata si va pune la dispozitie serviciul de valet-parking. Ceva mai departe de terminal, la distanta de 4 minute de mers cu autubuzul, se gaseste parcarea pe termen lung, in timp ce de la parcarea Silver Zone, destinata celor care vor sa parcheze pentru o durata mai mare de patru zile, se poate ajunge la terminal in 6 minute, cu ajutorul autobuzului. Rezervarea locurilor de parcare se poate face la tel: 0871 334 4450 si pe siteul aeroportului.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si National au reprezentanta pe Aeroportul Bristol. Fiecare dintre companii dispune de birouri amenajate vizavi de cladirea terminalului, langa parcarea pe termen lung.