Aeroportul International Leeds Bradford

Aeroportul International Leeds Bradford

Informatii generale

Aeroportul International Leeds Bradford deserveste orasele Leeds si Bradford din regiunile Yorkshire si Humber ale Angliei. Ghidul nostru va ofera informatii complete despre accesul spre aeroport, dar si detalii despre facilitatile terminalelor, parcare si transport public. Un birou de informatii despre facilitatile aeroportului si un un birou unde puteti obtine detalii turistice sunt localizate in zona publica, langa check in, zona A.

Accesul auto
Din Leeds puteti ajunge la aeroport, urmand semnele de la Yeadon si Otley, spre nord, pe A660. Din Bradford, luati-o pe A658, spre iesirea nordica a orasului, venind dinspre centrul orasului, si fiti atenti la semnele care va indica drumul spre Yeadon. Aeroportul International Leeds Bradford este semnalizat de pe toate autostrazile si drumurile de legatura, inclusiv M1 si M62 si portiunea Yorkshire a autostrazii A1.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 757, care circula sub sigla The West Yorkshire Metro, face legatura intre aeroport si centrul orasului Leeds, unde se afla gara si statia centrala de autobuze (calatoria dureaza 20-30 minute). Autobzele 737 si 747 acopera rutele dintre centrul orasului Bradford si aeroport (calatoria dureaza 35 minute). Pentru informatii privind transportul local, contactati MetroLine (tel: (0113) 245 7676; wymetro.com). Tariful unui bilet pentru calatoria spre aeroport, atat din Leeds, cat si din Bradford este £3.30 (£5.50 tarif de intoarcere).

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile pe Aeroportul International Leeds Bradford. Sunati la Arrow Private Hire tel: (0113) 258 5888; www.arrowprivatehire.co.uk pentru rezervari. Tariful pentru o calatorie cu destinatia Leeds/Bradford este in jur de £20-25.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor numeroase locuri de parcare cu acces pe termen lung sau scurt, care sunt foarte bine semnalizate. Exista doua parcari cu timp limitat situate la mica distanta de terminal, in timp ce un microbuz asigura trasportul pasagerilor de la parcarea pe termen lung, situata ceva mai departe de aeroport. Pentru informatii detaliate, contactati NCP (tel: 0844 8717 459; www.ncp.co.uk). Exista si o parcare gestionata de Sentinel Security Car Park - tel: (0113) 239 1555; si una de BCP - tel: 0871 316 0169.

Inchirieri auto
Companiile care ofera masini spre inchiriere pe Aeroportul International Leeds Bradford sunt Avis, Enterprise, Europcar si Hertz. Birourile operatorilor le gasiti la Sosiri/zboruri internationale.