Aeroportul Liverpool John Lennon

Aeroportul Liverpool John Lennon

Informatii generale

Aeroportul poarta numele membrului grupului "The Beatles", John Lennon si se gaseste in apropiere de orasul Liverpool, in nord-vestul Angliei. In ghidul nostru veti gasi informatii despre modalitatile de acces spre aeroport, dar si despre facilitatile terminalului. Un birou de informatii pentru pasageri este situat in centrul terminalului, la parter. Un punct de informare turistica este situat langa biroul de informatii.

Accesul auto
Daca veniti din nord si nord-est, luati-o pe M6, spre sud, la intersectia 21A cu M62; urmati, apoi, M62 spre vest, la intersectia 6, si intrati pe A5300 si A561. De aici, urmariti semnele care va indica accesul spre aeroport, care este localizat pe Speke Hall Avenue.

Venind din sud sau din est, indreptati-va spre nord, pe M6, la intersectia cu M56 (intersectia 20); urmati apoi M56 pana la intersectia 12 si virati pe A557/A562, o autostrada cu doua sensuri, via Runcorn Bridge, inainte de a intra pe A561.

Pasagerii care vin din North Wales ar trebui sa intre pe A55 sa faca legatura cu M56, spre est, apoi sa urmeze indicatiile pentru a ajunge la aeroport ca si cum ar veni dinspre est, asa cum este indicat mai sus.

Nota: Pasagerii care vin din Wirral ar putea considera mult mai convenabil drumul pana la aeroport, daca intra pe M53, apoi M56 (asa cum sunt prezentate instructiunile mai sus, pentru pasagerii care vin din directiile sud/est), decat sa urmeze ruta care porneste din centrul orasului Liverpool, via Mersey Tunnels.

Transport

Calatoria cu trenul
Autobuzele nr. 80A si 86A fac legatura intre Gara Liverpool South Parkway si Aeroportul Liverpool John Lennon (calatoria dureaza 10 minute). De aici trenurile fac conexiunea cu cele mai importante mijloace de transport cu plecare de la statia Liverpool's Lime Street (calatoria dureaza 15 minute; pretul unei calatorii este de £3). Autobuzul 81A face legatura intre Hillfoot Avenue (statia Hunts Cross) si aeroport, cu plecari la fiecare jumatate de ora, pe timpul zilei. Mai multe informatii despre mersul trenurilor gasiti pe siteul www.nationalrail.co.uk.

Calatoria cu autobuzul
Aeroportul Liverpool John Lennon este bine conectat de centrul orasului, cu ajutorul autobuzelor. Autobuzul 500 are statie la Norton Street Coach Station, de unde pleaca liniile expres care efectueaza transportul pasagerilor pe distante lungi. O alta oprire o face la statia Lime Street, de unde pleaca trenurile care acopera rute locale si regionale (calatoria dureaza 35 minute; tariful unui bilet este de £2.10). Autobuzele locale N86, 86A, 80A si 82A fac legatura intre aeroport si centrul orasului Liverpool, cu plecari la intervale frecvente pe timp de zi.

Calatoria cu autocarul
Autocarele Terravision au programate plecari la fiecare ora si circula de la aeroport pana in centrul orasului Manchester (calatoria dureaza 50 minute; pentru o calatorie achitati £8).

Calatoria cu taxiul
O statie de taxi se gaseste la intrarea in cladirea aeroportului. Autoturismele rezervate in avans pot efectua debarcarea/imparcarea pasagerilor in parcarea pe termen scurt. Calatoria cu taxiul de la aeroport pana in centrul orasului Liverpool, 12 km, pot fi parcursi in aproximativ 20 minute, iar pretul cursei se situeaza in jurul a £15.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul dispune de doua parcari cu acces pe termen lung, dar si de o parcare cu acces pe termen scurt – dispusa pe mai multe niveluri. Toate parcarile se gasesc in apropierea terminalului. Exista si o parcare pe termen lung si una economica, disponibile pentru clientii care fac rezervare la tel: 0845 319 2781.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Liverpool John Lennon sunt: Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar si Hertz. Birourile opratorilor se gasesc la parterul parcarii pe termen scurt.