Aeroportul London City

Aeroportul London City

Informatii generale

Unul dintre cele sase aeroporturi cu conexiuni internationale din Londra este Aeroportul London City, situat in apropierea de capitalei Marii Britanii. Ghidul de fata cuprinde detalii despre aeroport, accesul cu mijloacele de transport public, dar si facilitatile terminalelor. Biroul de informatii se gaseste la intrarea in terminal, pe stanga.

Accesul auto
Pasagerii care vin din vestul Londrei, trebuie sa se indrepte spre est si sa traverseze tunelul Limehouse. Aeroportul London City poate fi accesat si din nordul Londrei, via North Circular Road (A406), sau din sud, via Blackwall Tunnel. Din est, via A13 din M11, via A406 (North Circular).

Transport

Calatoria cu trenul usor
Trenurile care circula sub sigla Companiei Docklands Light Railway (DLR) fac legatura intre Aeroportul London City si Gara DLR, aflata in vecinatatea terminalului. Trenurile au plecari la fiecare 8 si 15 minute, iar calatoria pana la statia Bank dureaza 22 minute; tariful unei calatorii este de £4.80. Tarifele biletelor pentru trenurile DLR si metrou sunt substantial mai mici, daca folositi cardul electronic Oyster, care poate fi achizitionat din centrele de bilete de la metrou. Cea mai apropiata conexiune cu metroul se poate face la Canning Town (Jubilee Line), care se afla la 7 minute distanta de la aeroport, via DLR.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 473 circula intre Aeroportul London City, Stratford si North Woolwich (unde se gasesc statiile de metrou), in timp ce autobuzele 300 si 474 circula spre Canning Town. Pentru o calatorie achitati £1.50. Trebuie sa stiti ca se pot face plati cash doar daca pe card aveti rezerve insuficiente, motiv pentru care trebuie sa achizitioanati un card de calatorie pe o zi (Day Travelcard) sau un card Oyster, inainte de a va urca in autobuz.

Calatoria cu microbuzul
Un microbuz face, contracost, opriri la marile hoteluri din zona. Microbuzul pleaca in cursa la fiecare 30 minute.

Calatoria cu taxiul
O statie pentru taxiurile cu licenta 'black taxis' este situata vizavi de terminal. Tarifele pana in centrul Londrei variaza intre £25-30, in functie de trafic si de destinatia exacta.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung/scurt se gaseste in vecinatatea terminalului. Este amenajata si o parcare business. Pentru pasagerii care fac rezervarea locurilor de parcare online pe siteul aeroportului sau la tel: 0844 332 1237, se ofera discount. Serviciul valet parking este disponibil de luni pana vineri.

Inchirieri auto
Companiile care au reprezentanta pe Aeroportul London City sunt: Alamo, Avis, Europcar, Hertz si National. Birourile operatorilor se gasesc in vecinatatea cladirii terminalului.