Aeroportul London Gatwick

  • Cod IATA: LGW
  • Deserveste: Londra, Anglia
  • Adresa: West Sussex, Horley, Gatwick RH6 0NP
  • Telefon: 0844 892 0322
  • Website: http://www.gatwickairport.com/
Aeroportul London Gatwick

Informatii generale

Aeroportul London Gatwick este al doilea mare aeroport din Londra. Fiind situat in West Sussex, este bine conectat la servicul de transport public in comun, ceea ce asigura accesul facil in zona centrala a capitalei londoneze. Acest aeroport este punctul de plecare pentru cele mai multe destinatii internationale, comparitiv cu alte aeroporturi din Regatul Unit. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport dar si despre facilitatile terminalelor.

Pe holurile de la Sosiri este disponibil un birou de informatii, cu program nonstop, unde operatorii va pot oferi detalii in mai multe limbi.

Transferul intre terminale
Un tren cu orar non-stop asigura transportul gratuit al pasagerilor intre terminalele nord si sud; (calatoria dureaza 2 minute).

Accesul auto
Aeroportul London Gatwick este bine semnalizat pe reteaua de autostrazi, inclusiv pe M25 (intersectia 7), care se afla la mica distanta. Aeroportul London Gatwick este accesibil direct din autostrada M23 (intersectia 9) si din A23 (care leaga Londra de Brighton road).

Transport

Calatoria cu trenul
Gara este situata in vecinatatea terminalului Sud. Gatwick Express are curse regulate intre 04.35 si 01.35 spre Gara Victoria din Londra; (calatoria dureaza 30 minute si pentru un bilet trebuie sa achitati £19.90; pentru biletele achizitionate online se ofera discount). The Thameslink are statie la London St Pancras International (calatoria dureaza 50 minute; tariful pentru o calatorie este de £8.90), dar si in alte statii din Londra, inainte de a ajunge in nord, la Luton si Bedford. Southern face legatura intre aeroport cu Gara Victoria din Londra (calatoria dureaza: 32 minute; pentru un bilet achitati £14.40) si Coasta sudica. Informatii despre mersul trenurilor sunt disponibile nonstop la National Rail Enquiries la tel: +44 845 748 4950;

Calatoria cu autocarul
Exista mai mult de 400 de linii express care pleaca zilnic din statiile situate la ambele terminale. Statia principala este situata la parterul Terminalului Sud, de unde pornesc majoritatea mijloacelor de transport. Liniile express cu cele mai importante destinatii opresc si la Terminalul Nord. In holurile principale ale terminalelor gasiti birouri unde puteti obtine informatii despre rute si costul biletelor.

EasyBus face legatura cu Earl's Court. National Expres cu Aeroportul London Heathrow si zona central a Londrei, cu plecare de la ambele terminale. The National Express 25 face legatura cu Gara Victoria din Londra. Oxford Bus are curse cu plecare de la terminalele Nord si Sud, cu destinatia Oxford. The Gatwick Flyer circula pe rutele ce au ca destinatie regiunea din estul Londrei, cu plecare din statia situata la Terminalul Sud.

Calatoria cu taxiul
Birourile pentru rezervari taxi se gasesc la Sosiri, in Terminalul Nord si la intrarea din partea de nord a Terminalului Sud. Taxiurile stationeaza in fata cladirii terminalelor si pot fi rezervate online, pe siteul aeroportului. Tariful pentru o cursa pana in centrul Londrei este in jur de £100.

Servicii

Parcare auto
Fiecare terminal are o parcare pe termen scurt/lung conectata prin pasaje. Parcarea pe termen lung este permisa intr-o parcare special amenajata, situata ceva mai departe de terminale. Un microbuz asigura transportul gratuit pasagerilor pana la terminale. Pasagerii pot face rezervarea locurilor de parcare in avans, pe siteul aeroportului sau la tel. 0844 811 8311. La cerere, este dispinibil si serviciul de valet parking.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul London Gatwick sunt: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Enterprise, Hertz, National si Sixt.