Aeroportul London Luton

Aeroportul London Luton

Informatii generale

Aeroportul London Luton este unul dintre cele sase aeroporturi internationale care deservesc Londra. Aeroportul este situat in partea de nord a capitalei. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalului si accesul spre aeroport.

Pasagerii pot folosi ghiseele electronice amenajate in incinta terminalului sau pot solicita informatii operatorilor. Ghiseele sunt prevazute cu touch screen si ofera informatii despre mijloacele de transport, facilitatile aeroportului, parcare auto si programul zborurilor.

Accesul auto
Din centrul Londrei, urmati semnul care va indica 'M1 North', de pe M1, iesiti la intersectia 10 si umariti semnele care va indica accesul spre airport. Daca veniti din partea de est, urmati A505 de la intersectia 9 de pe A1. Autostrada A505 trece chiar pe langa aeroport, via Hitchin.

Transport

Calatoria cu trenul
Legatura dintre Gara Luton Airport Parkway, care se gaseste la 2 km de Aeroportul London Luton, si cladirea terminalului se face cu autobuzul (calatoria dureaza 10 minute, iar tariful pentru o persoana este de £1.60 – plata se face doar cash). Compania feroviara Thameslink Railway (fosta First Capital Connect) si East Midlands Trains au trenuri care circula spre Londra (calatoria dureaza 20-30 minute; costul unui bilet porneste de la £9). Pentru mai multe informatii privind programul si tarifele calatoriei cu trenul, sunati la tel: +44 8457 484 950. Compania Virgin Trains pune la dispozitia calatorilor autobuze care fac legatura cu trenurile care pleaca de la West Coast si Gara Milton Keynes.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele locale asigura conexiunea intre Aeroportul London Luton si imprejurimi. Autobuzul Stagecoach 99 leaga aeroportul de Milton Keynes. Biletele pot fi achizitionate de la Onward Travel Centre, situat in holul principal al aeroportului. Sunt si curse cu plecare de la Aeroportul London Luton spre aeroporturile din Stansted, Heathrow si Gatwick.

Calatoria cu autocarul
Autocarele express Greenline 757 si National Express efectueaza curse intre Aeroportul London Luton si diverse destinatii din Londra. Calatoria dureaza aproximativ 2 ore, iar tarifele pornesc de la £15 (in functie de compania pentru care optati). Autocarele National Express circula si pe rute cu destinatii din tara. Biletele pot fi achizitionate de la Onward Travel Centre.

Calatoria cu taxiul
Alpha Taxis, Cabco Taxis Luton si Luton Taxi Association ofera posibilitatea rezervarii in avans pentru cursele de la/spre aeroport. Sunt multe alte companii cu licenta care efectueaza curse si care stationeaza in vecinatatea terminalului. Tariful pana in centrul Londrei porneste de la £70, iar calatoria dureaza in jur de 40 minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto pe termen scurt, mediu si lung este posibila pe Aeroportul London Luton. Parcarea pe termen scurt se gaseste in apropierea terminalului, in timp ce autobuzele asigura transportul pasagerilor de la parcarea pe termen lung, situata la 10 minute distanta de cladirea terminalului. Pasagerii pot rezerva locurile de parcare accesand pagina de web a aeroportului sau apeland tel: +44 345 303 7397.

Inchirieri auto
Companiile care au reprezentanta pe Aeroportul London Luton sunt: Alamo, Avis, Budget, Europcar, Hertz, National si Sixt. Microbuzele asigura in mod gratuit transportul pasagerilor de la terminal pana la parcul pentru inchirieri auto.