Aeroportul London Southend

Aeroportul London Southend

Informatii generale

Aeroportul London Southend este unul dintre cele sase aeroporturi care deservesc Londra si este situat in estul orasului Essex. Ghidul de fata va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si despre accesul spre aeroport.

Accesul auto
Aeroportul London Southend este accesibil, venind din centrul Londrei, mai intai pe A11, A12 (unde vedeti semnul - Chelmsford/M11-, apoi, urmati A127. Dupa 32 km, indreptati-va spre est pe A127, virati stanga la sensul giratoriu Nestuda Way, apoi virati dreapta din urmatorul sens giratoriu spre aeroport, de unde intrarea catre terminal este bine semnalizata.

Un drum alternativ este sa o luati spre est, de-a lungul A3211, care se uneste cu A1203 (Limehouse Link). Virati pe A13 (Commercial Road), spre est, si continuati drumul aproximativ 40 km. Apoi, intrati pe A127 si urmati indicatiile mai sus.

Transport

Calatoria cu trenul
Opt trenuri pe ora fac legatura intre Aeroportul Southend si centrul Londrei. Acestea circula sub sigla Greater Anglia si pornesc din Gara London Liverpool Street (calatoria dureaza 53 minute; pentru un bilet, tariful este de £14.90) si din Gara London Stratford – de unde calatoria dureaza 44 minute, iar tariful pentru o calatorie este de £12.10.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Arriva nr. 7, 8 si 9 fac legatura intre Aeroportul London Southend si centrul orasului Southend-on-Sea in aproximativ 10 - 15 minute. Un bilet costa in jur de £2.50.

Calatoria cu autocarul
Autocarul First Group's X30 Southend, care circula spre Aeroportul London Southend, (via Chelmsford) are statie la Aeroportul London Southend (calatoria dureaza 90 minute, pentru care trebuie sa achitati un tarif de £16/persoana). Autocarul opreste la capatul statiei de taxi, vizavi de turnul de control.

Calatoria cu taxiul
Compania de taxi Andrews Airport Cars este partenerul oficial al aeroportului. Calatoria pana in centrul capitalei londoneze dureaza intre 90 si 120 minute, iar costul cursei este in jur de £100 (in functie de trafic si de destinatia exacta).

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt este situata vizavi de cladirea terminalului, alaturi de una dintre cele patru parcari cu acces pe termen lung. Toate parcarile se gasesc la mica distanta de terminal. Cei care fac rezervarea locurilor de parcare online, pe siteul aeroportului, beneficiaza de discount. Pentru detalii suplimentare contactati serviciul pentru pasageri din cadrul Aeroportul London Southen la tel: (01702) 538 517.