Aeroportul London Stansted

Aeroportul London Stansted

Informatii generale

Aeroportul London Stansted este al treilea aeroport sub aspectul numarului de pasageri care il tranziteaza si unul dintre cele sase aeroporturi care deservesc capitala londoneza si se gaseste in partea de nord-est a Londrei. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport si detalii despre facilitatile terminalelor.

Un birou de informatii cu program nonstop este situat in zona Sosiri – Zboruri internationale. Folosind telefoanele situate in incinta terminalului, puteti accesa linia directa cu biroul de informatii.

Accesul auto
Aeroportul London Stansted se afla langa intersectia 8a de pe autostrada M11 (care face legatura cu zona sudica a Londrei) si la mai putin de 20 minute departare de intersectia 27, de pe autostrada M2 (care ocoleste orasul).

Transport

Calatoria cu trenul
De departe cel mai rapid mod de a ajunge la aeroport este calatoria cu trenul. Gara aeroportului Stansted se gaseste sub cladirea terminalului. Linia Stansted Express circula de la statia Liverpool Street (calatoria dureaza 50 minute; pentru o calatorie achitati un tarif de £23.40) si are opriri la Tottenham Hale, unde puteti face conexiunea cu zona de vest a Londrei. Trenurile CrossCountry au destinatii spre zonele centrale ale Angliei si chiar mai departe. Pentru detalii privind mersul trenurilor si tarife, contactati National Rail la tel: +44 845 748 4950.

Calatoria cu autocarul
Statia pentru autocare este situata pe platforma din fata terminalului. Autocarele National Express circula spre Gara London Victoria (calatoria dureaza 105 minute; tariful unei calatorii este de £12.00), dar si spre London Liverpool Street si Stratford (calatoria dureaza 45-60 minute; tariful unei calatorii este de £7), si spre alte destinatii. Autocarul Easybus cu nr. EB2 face legatura cu London Baker Street (calatoria dureaza 75 minute; preturile biletelor pornesc de la £6). Autocarele Terravision Express Shuttle au curse non-stop spre Gara London Victoria (calatoria dureaza 75 minutes; un bilet costa £6) – alte autocare ale aceleiasi companii efectueaza curse spre Gara Liverpool Street si Stratford.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile care circula sub sigla 24x7, efectueaza curse in Londra si divese destinatii, cu plecare din vecinatatea cladirii terminalului. Calatoria pana in Londra dureaza aproximativ o ora, o cursa pentru care trebuie sa achitati aproximativ £100.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul ofera locuri de parcare pe termen lung si scurt. Parcarea pe termen scurt se gaseste in vecinatatea terminalului, in timp ce parcarea pe termen lung este situata ceva mai departe, de unde pasagerii sunt transportati pana la terminal cu ajutorul microbuzelor. Rezervarea locurilor de parcare se poate face si online, pe siteul aeroportului. Parcarea pe termen lung se poate rezerva online si pe siteul Pink Elephant Parking www.pinkelephantparking.com. Parcarea pentru motociclete este gratuita si este amenajata in zona D a parcarii pe termen lung. Este disponibil si un serviciu Valet parking.

Inchirireri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul London Stansted sunt Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National si Sixt.