Aeroportul Manchester

Aeroportul Manchester

Informatii generale

Aeroportul Manchester este unul dintre cele mai mari si mai aglomerate aeroporturi care deservesc regiunea de sud a Angliei. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor dar si detalii despre accesul spre aeroport. Birourile de informatii se gasesc la toate terminalele. Cativa dintre angajatii aeroportului pot oferi informatii in limbajul semnelor (limba engleza).

Transferul intre terminale
Sistemul automatizat de transfer Skylink transporta pasagerii de la terminalele 1, 2 si 3 pana la gara aeroportului.

Accesul auto
Din centrul orasului Manchester, luati-o spre sud, pe A5103 (Princess Road) si indreptati-va spre sud, pe autostrada M56. Aeroportul Manchester este situat la intresectia 5 de pe autostrada M56. Directiile catre terminale sunt bine semnalizate.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul si autocarele care opereaza curse de la aeroport stationeaza in gara si sunt conectate de toate cele trei terminale prin sistemul automatizat de transfer Skylink. Trenurile care pleaca din gara aeroportului Manchester au destinatii in regiuni din nordul si din centrul tarii. Exista o conexiune directa intre aeoport si Gara Manchester Piccadilly, din centrul orasului (calatoria dureaza 20 minute; pentru un bilet trebuie sa achitati £4). De aici, puteti face legatura cu majoritatea destinatiilor din regiune. Pentru informatii complete privind circulatia trenurilor si tarife, contactati National Rail Enquiries la tel: +44 8457 484 950.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 43, care circula sub sigla Skyline, are curse nonstop de la aeroport pana in centrul orasului (calatoria dureaza 60 minute; biletul costa £2.90). Reteaua de autobuze care pleaca de la aeroport ofera conexiuni cu numeroase destinatii locale dar si cu importante orase din tara.

Calatoria cu autocarul
Autocarele circula sub sigla National Express si pornesc din gara aeroportului cu destinatii indepartate din Regatul Unit. In gara aeroportului functioneaza un birou de informatii unde puteti obtine detalii despre tarife si rute.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat stationeaza langa holul Sosiri de la fiecare terminal. O lista cu tarifele maxime aferente unei calatorii in afara orasului Manchester este afisata in statia de taxi. Compania de taxi Arrow Cars este partenerul oficial al aeroportului si are birouri pentru rezervari la toate terminalele. Calatoria pana la Manchester variaza intre 25 si 45 minute, iar tarifele pornesc de la aproximativ £20.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Manchester dispune de peste 20.000 locuri de parcare. O parcare multietajata destinata parcarii pe termen scurt este amenajata in vecinatatea Terminalelor 1,2 si 3. Pentru cei care fac rezervarea online, se ofera discount. Un microbuz asigura transportul pasagerilor de la parcarea pe termen lung si de la parcarea Jet Parks pana la zona de acces in terminale. La cerere, este disponibil serviciul valet-parking.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Manchester sunt Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, National si Sixt. Companiile au birourile amenajate in Car Rental Village. Transportul pasagerilor pana la terminale este asigurat in mod gratuit de microbuze.