Aeroportul International Newcastle

  • Cod IATA: NCL
  • Deserveste: Newcastle (GB), Anglia
  • Adresa: Woolsington, Newcastle upon Tyne NE13 8BZ
  • Telefon: 0871 882 1121
  • Website: http://www.newcastleairport.com/
Aeroportul International Newcastle

Informatii generale

Situat in nord-estul Angliei, Aeroportul International Newcastle gazduieste curse cu mai multe destinatii in Europa, dar si curse interne in Regatul Unit. Ghidul de fata include detalii despre accesul spre aeroport, transportul public si facilitatile terminalelor. Un birou de informatii este situat la parterul terminalului si este disponibil nonstop.

Accesul auto
A1 face legatura cu A696, care duce direct la Aeroportul International Newcastle. Din centrul orasului Newcastle, luati-o pe A167, spre nord, si continuati pe A696, urmarind semnele care va indica accesul spre terminal.

Transport

Calatoria cu metroul
The Tyne si Wear Metro fac legatura intre aeroport si alte 60 de statii de metrou din regiunea Tyne si Wear, asigurand conexiuni cu Gara Centrala din Newcastle (calatoria dureaza 25 minute; tariful unei calatorii este de £3.40).

Calatoria cu autobuzul
Cateva autobuze fac legatura intre aeroport si statia de autobuz Eldon Square Bus Concourse din centrul orasului (calatoria dureaza 30 de minute, iar tariful pentru o persoana este de £3.20, inclusiv pentru autobuzele X77, X78 si X79). Pentru informatii suplimentare, contactati Traveline la tel: +44 871 200 2233; www.travelinenortheast.info.

Calatoria cu taxiul
Compania The Airport Taxi Association are un birou deschis in incinta terminalului. Tariful pentru o calatorie cu taxiul pana in oras porneste de la £20. Se ofera discount pentru rezervarile facute online. Masini de lux, executive si minivanuri sunt, de asemenea, disponibile la aeroport si va sunt puse la dispozitie de compania Parkers (tel: +44 333 666 1777; www.parkerschauffeurs.com).

Servicii

Parcare auto
Exista optiunea parcarii pe termen lung/scurt, iar transportul pana la terminal este asigurat non stop de un autobuz care efectueaza curse intre parcarea pe termen lung si terminal. Parcarea pe termen scurt se gaseste vizavi de cladirea terminalului. Un serviciu pentru rezervarea locurilor de parcare raspunde la tel +44 191 214 4341. Puteti face rezervarea si online.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz si Interrent au reprezentante pe aeroportul Newcastle. Birourile lor le gasiti vizavi de zona Sosiri – Zboruri interne, de la parterul terminalului.