Aeroport Southampton

Aeroport Southampton

Informatii generale

Aeroport Southampton este cel mai mare aeroport de pe coasta de sud a Angliei si gazduieste atat curse interne, cat si internationale. Ghidul nostru va ofera informatii despre facilitatile terminalelor si accesul spre aeroport.

Un birou de informatii este disponibil in holul principal al terminalului. De asemenea, pasagerii pot obtine detalii si de la Roving Airport. Un chiosc computerizat, cu touch screen, este situat langa biroul de informatii. Infomatii in timp real despre zboruri va sunt furnizate pe siteul aeroportului.

Accesul auto
Aeroport Southampton este situat la mica distanta de intersectia 5 de pe autostrada M27. Autostrada M3 se afla si ea la o distanta de doar 1.6 km de aeroport si face legatura cu Basingstoke si Londra, via A33/A34, spre Oxford si regiunile din centrul tarii. Din centrul orasului Southampton, luati-o spre nord, pe Onslow Road, care merge spre Thomas Lewis Way (A335) si spre Stoneham Way, care va conduce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Aeroportul se gaseste in vecinatatea Garii Southampton Airport Parkway care pune la dispozitia pasagerilor una dintre cele mai rapide conexiuni 'din avion in tren', dintre toate aeroporturile europene. Trenurile fac astfel legatura intre aeroport si centrul orasului in doar 7 minute. Tariful unei calatorii este de £3.50. Trei trenuri pleaca la fiecare ora cu destinatia London Waterloo, de unde exista conexiune rapida spre destinatii precum Portsmouth, Bournemouth, Oxford si Winchester. Biletele de calatorie si rezervari se pot obtine de la automatele situate in zona Sosiri. Pentru informatii legate de circulatia trenurilor apelati National Rail Enquiries (tel: 0845 748 4950; www.nationalrail.co.uk).

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Uni-link, cu indicativul U1C, pleaca de la Aeroportul Southampton spre Universitatea Southampton, centrul orasului si terminalul pentru feribot, la fiecare 15 minute, in cursul saptamanii si la fiecare 20 de minute, in weekend (calatoria dureaza 35-40 minute; un bilet costa £2). Autobuzul U1A circula in directie opusa. Companii ca First Group, dar si alti operatori au si ei curse regulate pe aceste rute.

Calatoria cu taxiul
Un birou apartinand Checker Cars este situat in holul principal al terminalului, vizavi de holul Sosiri, si este disponibil nonstop. Calatoria pana in centrul orasului Southampton dureaza 20 de minute, iar tariful este aproximativ £15. Rezervarea taxiurilor se poate face si online.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen scurt, nu mai mult de o zi, este amenajata in vecinatatea terminalului. Parcarea pe termen lung, cu tarif pe zi, se gaseste in partea de nord a aeroportului. Transportul pasagerilor pana la terminal se face cu ajutorul microbuzelor, cu plecari la fiecare 5 minute (calatoria dureaza 5 minute). Rezervarea locului de parcare pe termen lung se poate face si online pe siteul parking.southamptonairport.com. Este amenajata si o parcare pe termen scurt, destinata motocicletelor si bicicletelor.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Southampton se numara: Alamo, Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz si National. Birourile operatorilor se gasesc in Centrul de Inchirieri Auto, situat langa cladirea terminalului si in vecinatatea parcarii pe termen scurt.