Aeroportul International Ministro Pistarini

  • Cod IATA: EZE
  • Deserveste: Buenos Aires, Argentina
  • Adresa: Autopista Tte Gral. Ricchieri Km 33,5, 1802 Ezeiza, Buenos Aires
  • Telefon: 011 5480-6111
  • Website: http://www.aa2000.com.ar/
Aeroportul International Ministro Pistarini

Informatii generale

Aeroportul International Ministro Pistarini este situat in Ezeiza, oras aflat la 22 km sud-vest de Buenos Aires. Cunoscut si sub denumirea de Aeroportul International Ezeiza, acesta este cel mai mare aeroport din Argentina si unul dintre principalele puncte de legatura cu tarile din America de Sud. Ghidul nostru va pune la dispozitie informatii privind facilitatile oferite de fiecare terminal, dar si despre accesul spre aeroport.

Aeroportul dispune de trei birouri de informatii situate la fiecare dintre cele trei terminale. Unul se afla la parterul Terminalului A, in timp ce altul este situat la parterul Terminalului B. Un birou de informatii functioneaza si in zona Plecari⁄Sosiri a Terminalului C. Data fiind distanta redusa dintre terminale, aceasta poate fi parcursa pe jos.

Transport

Transportul cu autobuzul
Calatoria cu autobuzele publice nu e scumpa si este cea mai buna metoda de transport de la aeroport catre diverse destinatii, inclusiv spre centrul orasului. Autobuzul 394 face legatura cu Gara Monte Grande si Camino de Cintura. Autobuzul 502 acopera rutele din Ezeiza; autobuzul 51 ajunge pana la Constituciá»›n, via Monte Grande. Autobuzul nr. 8 face legatura intre aeroport si centrul orasului Buenos Aires, la Plaza de Mayo.

Autobuzele express
Autobuzele Companiei Manuel Tienda Leá»›n (tel: +54 11 4315 5115; www.tiendaleon.com.ar) fac legatura intre Aeroportul Ezeiza si centrul orasului Buenos Aires. Calatoria dureaza aproximativ o ora, iar biletele pot fi cumparate de la automatele situate pe holul de la Sosiri sau de pe internet.

Transportul cu taxiul
O statie de taxi este situata in afara terminalelor. Calatorii sunt sfatuiti sa foloseasca serviciul de pre-booking, in locul unei negocieri verbale privind tariful pentru transport. Taxiurile municipale (tel: +54 11 5480 0066; www.taxiezeiza.com.ar) ofera servicii de transport pentru pasageri, iar calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 45 de minute. Compania REMIS Transfer Express va pune la dispozitie masina cu sofer pentru a parcurge distanta dintre aeroport si Buenos Aires.

Accesul cu autoturismul
Din Buenos Aires, luati-o pe prima strada (Avenida 9 de Julio), intrati pe autostrada – Autopista 25 de Mayo, spre vest, continuati pe Avenida TGL Dellepiane, apoi pe autostrada TGP Ricchieri. De aici o sa observati semnul care indica directia spre Aeroportul International Ministro Pistarini.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul International Ministro Pistarini dispune de o parcare supraetajata care deserveste Terminalul B, in timp ce langa Terminalul A este amenajata o alta parcare. Nu se face nici o diferenta intre parcarea pe termen lung sau scurt.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Ministro Pistarini sunt: Alamo, Avis, Hertz si Localiza. Birourile acestor operatori se gasesc in zona Sosiri a terminalelor.