Aeroportul Brisbane

  • Cod IATA: BNE
  • Deserveste: Brisbane, Australia
  • Adresa: 11 The Circuit, Brisbane Airport QLD 4008
  • Telefon: (07) 3406 3000
  • Website: http://bne.com.au/
Aeroportul Brisbane

Informatii generale

Aeroportul Brisbane este unul dintre cele mai aglomerate din Australia si principala poarta de acces aerian in Queensland si renumita regiune turistica Gold Coast. Aceia dintre voi care planuiesc o calatorie cu aceasta destinatie vor gasi in ghidul nostru detalii complete despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun, dar si informatii despre facilitatile terminalelor.

Un centru de informatii pentru vizitatori este disponibil la Sosiri, nivelul 2 al terminalului International, in timp ce birourile de informatii pentru pasageri sunt localizate la parter – zboruri interne.

Transferul intre terminale
Terminalele sunt localizate la 2 km distanta unul de celalalt si sunt conectate prin trenul usor - Airtrain – unde accesul este gratuit pentru pasagerii care calatoresc cu compania aeriana Virgin Australia, in timp ce pasagerii care calatoresc cu alte companii vor achita un tarif de A$5. Exista si autobuze care asigura transportul pasagerilor intre cele doua terminale.

Accesul auto
Aeroportul Brisbane se gaseste pe Airport Drive, care are conexiune directa cu autostrada M1 Gateway (la iesirea 108) si cu sos. East West Arterial. Din centrul orasului Brisbane, mergeti spre nord, pe M3, care se intersecteaza cu M7. Acest drum va conduce direct pana la complexul aeroportului. Distanta din Brisbane pana la aeroport dureaza 15 minute.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul usor - Airtrain - (www.airtrain.com.au) circula de la aeroport pana la gara centrala din Brisbane (calatoria dureaza 22 de minute; un bilet costa A$16) si spre Gold Coast (calatoria dureaza 90 de minute; un bilet costa A$28). Statiile pentru Airtrain sunt localizate in vecinatatea terminalelor destinate curselor interne si internationale.

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Con-x-ion (www.con-x-ion.com) preiau pasagerii din vecinatatea ambelor terminale si au statii in diverse destinatii din Brisbane (calatoria dureaza aproximativ 30 de minute: pentru un bilet achitati tarife care incep de la A$16), Gold Coast si Sunshine Coast.

Calatoria cu taxiul
Companiile de taxi care efectueaza curse de la aeroport sunt Black & White Cabs (www.blackandwhitecabs.com.au) si Yellow Cabs (www.yellowcab.com.au). O statie de taxi este situata langa terminalul – zboruri interne si alta la Sosiri, nivelul 2 - zboruri internationale. Tarifele pentru o cursa pana in centrul Brisbane pornesc de la A$30, iar calatoria dureaza aproximativ 25-30 de minute, in functie de conditiile de trafic.

Servicii

Parcare auto
Parcarea cu acces pe termen limitat si lung este localizata in vecinatatea terminalelor. Serviciul valet parking este disponibil in terminalul - zboruri interne.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in aeroport. Birourile operatorilor pot fi gasite la nivelul 2 - terminalul destinat zborurilor internationale si la parter - terminalul zboruri interne.