Aeroportul Melbourne

Aeroportul Melbourne

Informatii generale

Aeroportul Melbourne se gaseste la 25 km nord-vest de Melbourne. Cunoscut si sub numele de Aeroportul Tullamarine (numele districtului unde este localizat), acesta este singurul aeroport din Melbourne si unul dintre cele mai aglomerate din Australia. Aceia dintre voi care aveti in plan o calatorie cu aceasta destinatie veti gasi in ghidul nostru detalii despre facilitatile terminalelor dar si informatii despre accesul spre aeroport cu autoturismul sau mijloacele de transport in comun.

Biroul de informatii pentru vizitatori este situat la Sosiri - Terminalul 2 si functioneaza zilnic, de la 07.00 pina la miezul noptii. Un birou de informatii poate fi gasit in zona Plecari.

Transferul intre terminale
Terminalele 1, 2 si 3 fac parte din acelasi complex si sunt conectate prin pasaje acoperite. Terminalul 4 este localizat in vecinatate terminalului principal.

Accesul auto
Din centrul Melbourne mergeti spre nord pe drumul cu taxa Route 43; aceasta artera se intersecteaza cu autostrada Tullamarine, care va duce direct la aeroport. Daca vreti sa evitati drumul cu taxa, puteti alege sa calatoriti pe Western Ring Road. Distanta dintre Melbourne (folosind drumul cu taxa) si aeroport poate fi parcursa in aproximativ 25 de minute.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul SkyBus (www.skybus.com.au) pleaca la intervale de 10 minute, nonstop, de la Aeroportul Melbourne pana la statia Southern Cross (calatoria dureaza 20 de minute; un bilet costa A$18). Numeroase autobuze publice (www.ptv.vic.gov.au) fac legatura intre aeroport si numeroase destinatii din jurul Melbourne. Autobuzul SmartBus nr. 901 merg pana la statia Broadmeadows, unde o linie de tren face legatura cu centrul orasului. Informatii despre rutele autobuzelor si orarul de functionare al acestora sunt disponibile la birourile de informatii din incinta terminalelor sau consultand siteul aeroportului. Biletele de calatorie pot fi achizitionate online sau de la ghiseele de bilete aflate in vecinatatea Terminalelor 1 si 3. Toate autobuzele pleaca din fata terminalului 1.

Calatoria cu taxiul
Printre companiile care transporta pasagerii pana in centrul orasului se numara Taxi: 13 Cabs (www.13cabs.com.au). Calatoria pana la Melbourne dureaza aproximativ 30 - 40 de minute, in functie de conditiile de trafic; pentru o cursa tarifele pornesc de la A$60.

Transportul aerian
Pasagerii care doresc sa faca transferul de la terminalul aeroportului pana in centrul Melbourne cu helicopterul, pot consulta siteul www.airmelbourne.com.au. Calatoria dureaza 6 minute; tariful pentru o persoana este de A$274.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Melbourne ofera mai multe parcari cu acces pe durata lunga si stationare limitata, dar si parcare express si business, disponibile nonstop. Locurile de parcare cu stationare limitata sunt localizate in parcarea multietajata din fata terminalelor, conectata de acestea prin pasaje acoperite. Un microbuz transporta gratuit pasagerii de la parcare cu stationare pe timp indelungat pana la terminale, in timp ce parcarea multietajata este situata vizavi de Terminalele 1, 2 si 3. Parcarea express este localizata in vecinatatea terminalelor 3 si 4, in timp ce parcarea business ofera locuri acoperite, disponibile la mica distanta de Terminalul 1.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot si Thrifty ofera servicii de inchirieri auto in Aeroportul Melbourne. Birourile operatorilor sunt amenajate la terminalul – zboruri interne si la parterul parcarii cu stationare pe durata limitata.