Aeroportul Sydney

Aeroportul Sydney

Informatii generale

Aeroportul se gaseste la 9 km sud de centrul orasului Sydney. Cunoscut si sub numele Kingsford-Smith, aeroportul este principala cale de acces aerian in metropola australiana Sydney, fiind unul dintre cele mai aglomerate din lume. Ghidul nostru include detalii despre facilitatile aeroportului si detalii complete despre rutele de transport spre aeroport.

Biroul de turism NSW este situat la Sosiri, nivelul 1, Terminalul 1. Biroul functioneaza in intervalul 06.00 la 23.00 si ofera informatii despre cazare, itinerarii si atractii turistice ale orasului Sydney. Informatii utile obtineti si de la Gold Ambassadors; acesti voluntari au birourile situate la Sosiri si Plecari, Terminal 1 si la Plecari, Terminal 2.

Transferul intre terminale
Exista mai multe variante de a calatori intre Terminalele 1 si 2. Pentru o calatorie cu microbuzul 'T-Bus' (www.carbridge.com.au) achitati A$5.50; transferul cu taxiul va costa A$17-22, in timp ce calatoria cu trenul Airport Link (www.airportlink.com.au) dureaza doar 2 minute si va costa A$5.40. Companiile Qantas si Virgin Australia ofera o varianta de transport pentru anumiti pasageri.

Accesul auto
Majoritatea cailor rutiere care duc spre aeroport sunt bine semnalizate. Din centrul capitalei Sydney, parcurgeti Elizabeth Street, spre sud si virati dreapta pe Bourke Street. De aici, faceti scurt stanga pe O’Riordan Street, la primul semafor. Acest drum va duce direct la terminal. Mai multe detalii despre accesul spre terminale gasiti si pe siteul aeroportului.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul Airport Link (www.airportlink.com.au) face legatura intre cele trei terminale si Gara centrala din Sydney (calatoria dureaza 29 de minute; un bilet costa A$16.40) si suburbiile orasului. Terminal 1 are o gara proprie, in timp ce Terminalele 2 si 3 impart aceeasi statie.

Transportul cu autobuzul
Autobuzele locale (www.sydneybuses.info) respectiv, autobuzul 400, circula de la Burwood pana la intersectia Bondi, care are conexiune cu Terminalele 1 si 3. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 35 de minute, pentru care platiti un tarif de A$12.60. Statiile de autobuz sunt localizate la nivelul Sosiri al celor doua terminale.

Calatoria cu microbuzul
Mai multe microbuze circula intre aeroport si majoritatea suburbiilor capitalei; este necesar sa faceti rezervarea in avans (verificati website-ul aeroportului pentru detalii complete). Numeroase hoteluri asigura transferul pasagerilor de la /spre hotel, pentru un tarif suplimentar.

Calatoria cu taxiul
Fiecare terminal are o statie de taxi. Companiile oficiale care opereaza pe aeroport sunt : Taxis Combined Services, Silver Service Fleet, Legion Cabs, Premier Cabs si St George Cabs. Calatoria pana in centrul capitalei dureaza aproximativ 30 de minute, iar pentru o cursa tarifele pornesc de la A$45.

Servicii

Parcare auto
Aeroportul Sydney dispune de trei parcari. Parcarea International este situata vizavi de Terminalul 1 si ofera locuri de parcare cu acces pe termen lung si scurt. O parcare multietajata este conectata de Terminalele 2 si 3 si permite accesul pe termen limitat. Parcarea pe termen lung - Blu Emu - poate fi accesata din Ross Smith Avenue, General Holmes Drive si Sir Reginald Ansett Drive; microbuzele transporta pasagerii de la parcari spre terminale. Locuri cu stationare de pana la 10 minute, fara taxa, special destinate soferilor care asteapta sosirea pasagerilor, sunt disponibile la Terminal 2, in timp ce locurile de parcare cu rezervare in avans sunt disponibile pentru cei care insotesc pasagerii la aeroport sau asteapta sosirea acestora.

Inchirieri auto
Companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Sydney sunt Avis, Budget, Europcar, Hertz, Redspot si Thrifty. Birourile operatorilor sunt localizate la nivelul Sosiri de la Terminalele 1 si 2.