Aeroportul Graz

Aeroportul Graz

Informatii generale

Aeroportul Graz se afla la 9 km sud de centrul orasului Graz si deserveste al doilea mare oras al Austriei, situat in sud-estul tarii. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul pana la aeroport si servicii disponibile la terminale. Un ghiseu de informatii este situat in holul principal de la Plecari.

Accesul auto
Drumul spre aeroport este semnalizat corespunzator din centrul orasului Graz. Astfel, din centru, urmati B67C, spre vest si faceti stanga pe B67. Dupa 5 km, virati pe L377, apoi pe L379 care va duce direct la aeroport.

Transport

Transportul cu trenul
Trenul S5 va duce la aeroport in 12 minute din gara centrala, pentru un tarif de 2,30 euro/calatoria. Gara este un important centru de legatura pentru rute interne si internationale.

Calatoria cu autobuzul
Mai multe autobuze circula pe ruta care leaga centrul orasului Graz (statia este situata in vecinatatea garii) de aeroport. Calatoria dureaza 30 de minute si va costa 2,10 euro. Autobuzele opresc in vecinatatea terminalului.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile opresc in zona Sosiri, iar calatoria pana in oras dureaza in jur de 15 minute, in functie de trafic (tariful unei curse porneste de la 20 euro).

Servicii

Parcare auto
In aeroport sunt disponibile pe termen scurt/lung peste 2000 de locuri de parcare. Pentru rezervari, consultati site-ul www.skyparking.com. Parcarea pentru primele 30 de minute este gratuita.

Inchirieri auto
Mai multe companii internationale, precum Avis, Europcar, Hertz and Sixt au birouri in incinta aeroportului, alaturi de care functioneaza si alte companii locale. Birourile lor se gasesc la parterul parcarii, conectata de terminalul Sosiri.