Aeroportul Salzburg

Aeroportul Salzburg

Informatii generale

Aeroportul Salzburg este situat la 4 km vest de centrul orasului Salzburg si la 2 km est de granita cu Germania. Aflat in apropierea granitei care separa Austria de Germania, Aeroportul Salzburg se gaseste in apropierea celor mai cunoscute statiuni de ski din tara. Ghidul nostru cuprinde informatii despre facilitatile oferite de aeroport dar si despre transportul public. Un birou de informatii este situat pe holul de Sosiri si functioneaza de la 5 a.m. pana la ultima aterizare programata a fiecarei zile.

Accesul auto
Aeroportul Salzburg beneficiaza de legatura directa cu autostrada care porneste de la intersectia A1 cu A10, spre vestul orasului. Din centrul orasului, luati-o spre vest, pe B1 (Innsbruker Bundesstrasse), care merge pana la aeroport. Turistii care vin dinspre vest, ar trebui sa urmeze iesirea de pe Salzburg West A1 care duce spre aeroport. Cei care vin din sud, cel mai bine ar fi sa urmeze A10, sa vireze pe A1, urmarind apoi accesul catre aeroport. Daca veniti din nord, mergeti pe directia sud-vest, pe A1 si urmariti semenele care va indica iesirea catre aeroport.

Transport

Transportul cu autobuzul
Autobuzele publice circula cu regularitate intre Aeroportul Salzburg si diverse destinatii din oras. Autobuzele 2 si 27 pleaca la fiecare 10/20 minute si fac legatura intre gara si aeroport. Autobuzul 10 pleaca la fiecare 10 minute si leaga centrul orasului de aeroport (o calatorie dureaza 15 minute; iar tariful este de 2,30 euro/calatorie). Obus SLB este sigla sub care circula aceste autobuze si poate fi contactat la tel: +43 662 88840; www.salzburg-ag.at.

Transportul cu taxiul
Mai multe taxiuri, microbuze si autobuze stationeaza in fata terminalelor, inclusiv Taxi Erlbacher si Taxi Jäger. O calatorie cu taxiul pana in oras dureaza intre 15 si 20 minute, iar pretul variaza de la o companie la alta.

Servicii

Parcare auto
Exista doua parcari (P1si P2) cu durata redusa de timp, situate in vecinatatea terminalelor. Alte 1.920 de locuri de parcare cu durata lunga de timp sunt disponibile in parcarea supraetajata, legate de Terminalul 1 printr-o pasarela acoperita.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto la Aeroportul Salzburg se numara: Avis, Europcar, Hertz, Sixt, precum si cativa operatori locali. Birourile acestor operatori functioneaza la parterul parcarii supraetajate.