Aeroportul International Viena

Aeroportul International Viena

Informatii generale

Aeroportul International Viena este situat la 16 km sud-est de Viena. Este cel mai mare aeroport din Austria si deserveste capitala tarii, fiind si principalul centru de operare pentru compania Austrian Airlines. Ghidul de fata va ofera informatii despre facilitatile terminalelor, precum si despre transportul pana la aeroport.

Un punct de informare al pasagerilor se gaseste in zona de check-in si unul in statia de autobuz. Aeroportul pune la dispozitia pasagerilor un serviciu de call center, care functioneaza non stop (tel: +43 1 7007 22233).

Transferul intre terminale
Zonele de check-in, denumite si Check-in 1, Check-in 1A, Check-in 2 si Check-in 3 sunt gazduite de o singura cladire, iar distanta intre ele este redusa.

Accesul auto
E 58, care porneste din centrul orasului, pe directia sud-est, este cel mai rapid mod de a ajunge la aeroport. Drumul trece pe langa aeroport. Urmati iesirea 13, continuand drumul pana la terminal.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul care face legatura cu aeroportul circula intre Terminalul City Air si statia Wien Mitte din centrul Vienei. Calatoria dureaza 16 minute si costa 12 euro/ persoana.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr. 1185, apartinand companiei Vienna Airport Lines, face legatura intre aeroport si centrul capitalei (calatoria dureaza 22 minute, iar tariful este de 8 euro/persoana). Autobuzul 1187 face legatura cu Gara Westbahnhof (un drum de 45 de minute pentru care platiti 8 euro/persoana), in timp ce pana la Meidling Bahnhof faceti o jumatate de ora. Autobuzul 1183 face legatura cu diverse destinatii din capitala, inclusiv Gara Centrala si Hotel NH Danube City. Autobuzele au statie in vecinatatea holului central de la Sosiri. FlexiBus este alta companie ale carei autobuze care circula intre aeroport si centrul Vienei. Cu aceasta companie, calatoria dureaza 20 de minute, pentru care trebuie sa achitati un tarif de 5 euro⁄persoana.

Calatoria cu taxiul
Statia de taxi se gaseste in vecinatatea holului central de la Sosiri. Sunt mai multe companii de taxi care ofera servicii de transport, printre care Airport Driver si Vienna Airport Cab. Tariful pana in centrul Vienei porneste de la 25 euro (cu o medie de cca. 33 euro). Drumul dureaza aproximativ 20 de minunte, in functie de trafic. Pentru a compara tarifele, puteti consulta Flughafentaxi Wien (www.flughafentaxi-wien.at).

Servicii

Parcari auto
Aeroportul dispune de cinci parcari cu o capacitate totala ce depaseste 20.000 de locuri. Parcarile pe termen scurt - K1 pentru drop-off si K3 pentru pick-up sunt situate vizavi de terminal. Pentru parcarea auto pe termen lung, puteti folosi parcarea supraetejata P3 si P4, legata de terminale, in timp ce parcarea C se gaseste in vecinatatea Office Park.

Inchirieri auto
Serviciile de inchirieri auto sunt oferite in sistem pre-booking de catre companiile Avis, Buchbinder, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Megadrive, Sixt si Thrifty.