Aeroportul International Bahrain

Aeroportul International Bahrain

Informatii generale

Aeroportul International Bahrain (BAH) se gaseste la 6 km nord-est de Manama, capitala regatului Bahrain din Insula Muharraq. Aeroportul deserveste mica insula a locuitorilor din Golful Persic, cu precadere capitala Manama. Ghidul nostru va ofera informatii despre aeroport si despre facilitatile terminalului. Pasagerii pot obtine informatii de la biroul situat in holul principal de la Sosiri, dupa ce au trecut de vama.

Accesul cu autoturismul
Din centrul orasului Manama, cel mai accesibil drum pana la aeroport este autostrada King Faisal, spre est (mai nou e cunoscuta sub numele de Sheikh Isa Bin Salman), care va conduce pana la aeroport.

Transport

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat sunt disponibile vizavi de Sosiri. Calatoria pana la Manama dureaza intre 10 si 20 de minute, in functie de trafic, iar tariful este de aproximativ 6 BHD. In general, preturile sunt mai ridicate din cauza unor costuri suplimentare. Companiile de taxi recomandate de aeroport sunt Speedy Motors si Arabian Taxi.

Trasportul cu microbuzul
Mai multe hoteluri din Manama asigura transportul clientilor de la aeroport la hotel.

Servicii

Parcare auto
Parcarea Premium, identificata Car Park 1 si parcarea pe termen scurt – Car Park 2 sunt situate in vecinatatea terminalului, in timp ce parcarea pe termen lung – Car Parks C, D, E sunt legate de terminal printr-un microbuz cu serviciu gratuit non stop. Pasagerii pot cobori in zona Plecari sau se pot imbarca in microbuz la Sosiri. Autobuzul va poate astepta 15 minute (dupa expirarea celor 15 minute se percep taxe suplimentare). Mai multe informatii puteti obtine la tel. +973 17 329 555).

Inchirieri auto
Companiile internationale care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroport sunt: Avis, Budget, Europcar, Hertz si Sixt, alaturi de care functioneaza si alti operatori locali. Birourile de inchirieri auto se gasesc in holul Sosiri. In Bahrain, si femeile au dreptul de a conduce autoturisme.