Aeroportul National Minsk

  • Cod IATA: MSQ
  • Deserveste: Minsk, Belarus
  • Adresa: M2, Minsk
  • Telefon: 8 017 279-13-00
  • Website: http://airport.by/
Aeroportul National Minsk

Informatii generale

Aeroportul National Minsk este situat la 42 km est de orasul Minsk si este principala poarta de acces in Belarus. Ghidul de fata va ofera informatii despre accesul spre aeroport, dar si detalii despre facilitatile terminalului. Un birou de informatii se gaseste in zona Sosiri. Mai multe birouri aflate la parter ofera pasagerilor informatii si asistenta turistica.

Accesul auto
Din centrul orasului Minsk, luati-o pe Praspyekt Nyezalyezhnastsi, spre nord-est, urmand autostrada M2, care va duce pana la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul 300 face legatura intre aeroport (statia este situata intre portile 5-6), pana la centrul orasului Minsk, in vecinatatea garii. O calatorie dureaza aproximativ o ora, iar tariful este de 70 RUB/ persoana.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile sunt disponibile in zona Sosiri. Tariful pana in oras variaza intre 700 – 900 RUB si dureaza aproximativ 40 de minute.

Servicii

Parcare auto
Locuri de parcare pe termen lung si scurt sunt disponibile in doua parcari pazite, situate in vecinatatea terminalului. Pentru mai multe informatii privind parcarea in aeroport, sunati la +375 17 279 2901.

Inchirieri auto
Companiile internationale care ofera servicii de inchirieri auto si care au reprezentanta pe aeroportul Minsk sunt Avis si Europcar. Birourile lor sunt situate in zona Sosiri.