Aeroportul International Antwerp

Aeroportul International Antwerp

Informatii generale

Aeroportul Antwerp se gaseste la 5 km sud-est de centrul orasului Antwerp. Este un aeroport comercial de dimensiuni reduse care deserveste al doilea mare oras al Belgiei, precum si imprejurimile Regiunii Flandra. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport si facilitatile terminalului. Un birou de informatii se gaseste in incinta terminalului. Operatorii vorbesc franceza si engleza, dar si flamanda si olandeza.

Accesul auto
Din centrul orasului Antwerp luati-o spre sud-est, pe Van Eycklei (N184), pana ajungeti la intersectia cu Binnensingel (R10). Virati la dreapta pe R10 dupa 1 km, apoi faceti stanga pe Borsbeekbrug, care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu trenul
Aeroportul se afla la 10 minute distanta cu autobuzele 51, 52, sau 53 de la gara Antwerpen-Berchem, care face legatura cu Gara Centrala din Antwerp. De aici exista legaturi cu toate destinatiile din Belgia si nu numai.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele 51, 52 si 53 au statie in vecinatatea aeroportului si merg pana la Gara Berchem, de unde autobuzele si trenurile fac legatura cu centrul orasului. Calatoria dureaza 25 de minute si pentru un bilet trebuie sa achitati 3 euro.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile va pot duce de la aeroport pana in centrul orasusui in 15-20 de minute, pentru un tarif de 20 euro. Taxiurile stationeaza in vecinatatea terminalelor si sunt disponibile la aterizarea fiecarei curse.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto gratuita dispune de 500 de locuri situate in vecinatatea cladirii terminalui. Aceasta poate fi folosita de catre oricine, indiferent de ora.

Inchirieri auto
Companiile Hertz si Sixt au reprezentanta pe aeroport, iar birourile lor le gasiti la Sosiri.