Aeroportul Brussels

Aeroportul Brussels

Informatii generale

Aeroportul Brussels este situat la 12 km nord-est de centrul orasului Bruxelles si este cel mai tranzitat aeroport din Belgia. Pozitia strategica asigura accesul facil in capitala, catre cartierul general NATO, precum si la sediul Uniunii Europene. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor, dar si modalitati de acces rapid spre aeroport.

Un birou de informatii deschis zilnic intre 06.00 si 21.00 este situat in zona Sosiri. Exista, de asemenea, si un Call Center care poate fi apelat la tel: +32 2 753 7753.

Accesul auto
Aeroportul Brussels este accesibil din centrul orasului, urmarind semnele care indica drumul spre aeroport sau Zaventem.

Transport

Calatoria cu trenul
Trenul express care face legatura intre aeroport si centrul orasului are trei statii importante: Brussels Central, Brussels North and Brussels Midi (o calatorie de 16-25 de minute, pentru care achitati un tarif de 7,80 euro. Trenul de mare viteza Diabolo face legatura intre Aeroportul Brussels si Antwerp, in mai putin de 30 de minute, in timp ce trenurile directe sunt disponibile spre Ghent, De Panne, Leuven, Landen, Quiévrain/Quévy, Paris si Kőln. Pentru mai multe informatii, contactati Caile ferate Belgiene la tel +32 2 528 2828; www.belgianrail.be.

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele De Lijn circula din Gara de Nord (autobuzele 272 si 471) si acopera rutele din Flandra. Autobuzele cu plecare din aeroport fac legatura direct cu sediile NATO, Comisia Europeana si centrul orasului (o calatorie de 30 de minute, pentru care platiti un tarif De 4 euro/ persoana).

Calatoria cu microbuzul
Microbuzele Airport Express circula pana la Antwerp. Calatoria dureaza 45 minute si costa 10 euro/persoana.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparate de taxat sunt disponbile la Sosiri. Taxi Hendriks ofera si transport pentru persoanele cu dizabilitati. Tariful pana in centrul orasului va costa in jur de 40-50 euro, iar calatoria variaza intre 20 si 30 de minute.

Servicii

Parcare auto
Pasagerii pot alege dintre mai multe parcari situate in apropierea cladirii terminalului. NV Interparking SA (tel: +32 2 715 2110; www.interparking.com) va pune la dispozitie trei parcari cu acces direct spre terminal. P1 este destinata parcarii pe termen scurt, P2 pentru parcarea economica, in timp ce P3 este folosita pentru parcari pe termen lung. Lock Park ofera parcare supravegheata pe termen lung si este situata in vecinatatea terminalului. Q-Park Car Hotel ofera posibilitatea parcarii auto pe termen lung si asigura transportul pasagerilor de la/spre terminal, precum si valet-service. Pentru a beneficia de serviciile lor, trebuie sa faceti rezervarea cu 2 zile inainte. Este disponibila si o parcare VIP (tel: +32 2 715 2123).

Inchirieri auto
Operatorii care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul Brussels sunt: Avis, Budget, Enterprise, Europcar, Hertz, Sixt si Thrifty. Birourile lor sunt situate in holul de la Sosiri.