Aeroportul International Sarajevo

  • Cod IATA: SJJ
  • Deserveste: Sarajevo, Bosnia-Hertegovina
  • Adresa: Kurta Schorka 36, Sarajevo 71210
  • Telefon: 033 289-100
  • Website: http://www.sarajevo-airport.ba/
Aeroportul International Sarajevo

Informatii generale

Aeroportul International Sarajevo se gaseste la 6 km sud-vest de centrul orasului Sarajevo si deserveste capitala Bosniei si Hertegovina, fiind cel mai mare aeroport din tara. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport si facilitatile aeroportului. Un birou de informatii este situat in zona destinata publicului, la intrarea in terminal.

Accesul auto
Din centrul orasului Sarajevo, urmati str. Terezija, spre sud-vest, apoi continuati pe Zagrebačka. Virati stanga pe Derviša Numića, apoi dreapta, pe Vojvode Radomira Putnika. In final, luati-o la dreapta pe Srpskih Vladara, apoi stanga pe Vahide Maglajlić, apoi virati scurt la dreapta pe Kurta Schorka (M18), care va duce direct la aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Nu exista autobuze care sa faca legatura directa intre centrul orasului si aeroport. Totusi, este posibil sa luati autobuzul 36 din vecinatatea aeroportului pana la cea mai apropiata statie de tramvai de la Nedžarići, care face legatura cu orasul. Microbuzele sunt disponibile si sunt de cele mai multe ori cea mai buna optiune de transport. Solicitati detalii la Biroul de Informatii din aeroport.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile prevazute cu aparat de taxat sunt disponibile in afara terminalului. Costul unei curse pana in centrul orasului Sarajevo va costa in jur de 10-15 euro. Taxiurile pot fi rezervate dinainte daca sunati la tel: 033 660 666; www.sarajevotaxi.com.ba.

Servicii

Parcare auto
Parcarea pe termen lung/scurt este situata in vecinatatea cladirii terminalului.

Inchirieri auto
Companii internationale ca: Avis, Budget, Dollar, Enterprise, Europcar si Hertz au birouri deschise in incinta aeroportului. Alaturi de acestea, functioneaza si cativa operatori locali.