Aeroportul International Rio de Janeiro-Galeão (Antonio Carlos Jobim)

  • Cod IATA: GIG
  • Deserveste: Rio de Janeiro, Brazilia
  • Adresa: Av. Vinte de Janeiro, s/nº - Ilha do Governador, Rio de Janeiro - RJ, 21941-900
  • Telefon: (21) 3004-6050
  • Website: http://www.riogaleao.com/
Aeroportul International Rio de Janeiro-Galeão (Antonio Carlos Jobim)

Informatii generale

Aeroportul International Rio de Janeiro-Galeão (Antonio Carlos Jobim) (GIG) se gaseste la 20 km nord de Rio de Janeiro, pe Insula Governador. Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din Brazilia si deserveste, pe langa orasul Rio de Janeiro, localitatile din sud-estul tarii. Ghidul de fata va ofera informatii privind accesul spre aeroport, dar si detalii despre facilitatile terminalelor.

Un ghiseu de informatii este situat la etajul al doilea al Terminalului; un altul functioneaza in zona Plecari de la Terminalul 2. Informatii computerizate sunt disponibile, de asemenea, la Terminalul 2. In incinta aeroportului functioneaza si un punct de informare turistica.

Accesul auto
Aeroportul este conectat cu orasul Rio de Janeiro prin doua mari autostrazi - Expressa Presidente João Goulart (Linha Vermelha) si Avenida Brasil. Daca optati pentru prima varianta, din centrul orasului, indreptati-va spre nord si urmati drumul care duce spre Governador Island, de unde aeroportul este foarte clar semnalizat. Daca alegeti sa circulati pe Avenida Brasil, mergeti spre nord, pana la Avenida Brigadeiro Trompovski, apoi virati pe Via Expressa Presidente João Goulart (Linha Vermelha), inainte de a va continua drumul spre aeroport.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele Empresa Real, prevazute cu aer conditionat, sunt foarte confortabile. Autobuzul 2018 face legatura cu importante destinatii din centrul orasului Rio de Janeiro, iar calatoria dureaza aproximativ 45 de minute.

Calatoria cu microbuzul
Exista mai multe microbuze cu plecare din ora in ora de la aeroport, care opresc la cele mai importante hoteluri si plaje.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in afara terminalelor. Turistii sunt sfatuiti sa ignore Taxi RDE si sa achizitioneze un voucher pentru calatoria cu taxiul de la Biroul Autoritatii Turistice Rio de Janeiro. Altfel, ar fi bine sa va asigurati ca taximetristul porneste aparatul de taxat la plecarea in cursa.

Servicii

Parcare auto
In zona Plecari exista o parcare auto cu termen lung/scurt cu 1600 de locuri, in timp ce alte 880 de locuri va asteapta in afara zonei Sosiri.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Dallas, Hertz si Localiza au birouri deschise in incinta aeroportului si sunt situate la Terminalele 1 si 2.