Aeroportul International São Paulo-Guarulhos

  • Cod IATA: GRU
  • Deserveste: Sao Paolo, Brazilia
  • Adresa: Rod. Hélio Smidt, s/nº - Cumbica, Guarulhos - SP, 07190-100
  • Telefon: (11) 2445-2945
  • Website: http://www.gru.com.br/
Aeroportul International São Paulo-Guarulhos

Informatii generale

Aeroportul International São Paulo-Guarulhos (GRU) se gaseste la 25 km nord-est de São Paolo si este principalul punct de comuncatii aerian care deserveste orasul São Paolo din Brazilia, fiind si cel mai frecventat aeroport din tara. Ghidul nostru va ofera informatii despre accesul spre aeroport, transferul intre terminale si facilitatile aeroportului.

Un ghiseu de informatii pentru pasageri este situat in zona Plecari si unul la Sosiri de la Terminalele 1 si 2. Informatiile turistice va sunt oferite de ABAV-SP (Asociatia Agentilor de Turism din São Paolo), care au birourile localizate langa ghiseele de informatii. Comunicação Social va ofera, de asemenea, asistenta in obtinerea diverselor informatii.

Transferul intre terminale
Cele doua terminale importante 1 si 2 sunt localizate in aceeasi cladire, la o distanta ce poate fi parcursa pe jos. Legatura Terminalului 4 cu Terminalele 1 si 2, dar si cu parcarea se face cu ajutorul microbuzelor.

Accesul auto
Pentru a ajunge la aeroportul International São Paulo-Guarulhos, luati-o pe Ayrton Senna sau pe autostrada Presidente Dutra, spre est, din centrul orasului.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele publice fac legatura intre Aeroportul São Paulo-Guarulhos si Aeroportul Intern Congonhas cu numeroase alte destinatii din centrul orasului. O calatorie pana in centrul São Paulo dureaza in jur de 50 de minute. Exista si autobuzul Airport Bus Service, care are curse regulate intre aeroport si centrul orasului. Biletele trebuie achizitionate in avans de la Sosiri, de la Terminalele 1 si 2. Cursele de microbuz acopera rute pana in centrul orasului, cu plecare din vecinatatea Terminalelor 1 si 2. O calatorie dureaza intre 30 si 50 de minute.

Calatoria cu taxiul
Taxiuri prevazute cu aparate de taxat si rezervate in avans va asteapta la terminale. Tariful porneste de la 95 R$, iar drumul variaza intre 30 si 60 de minute, in functie de trafic, care, de cele mai multe ori, este foarte aglomerat, pana in centrul orasului São Paolo.

Servicii

Parcare auto
Parcarea auto pe termen scurt si lung este disponibila in vecinatatea terminalelor. Ghiseele de plata se gasesc in zona Sosiri.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Hertz, Interlocadora, Localiza, Locar Alpha, Movida si Unidas au birouri deschise in incinta aeroportului.