Aeroportul International Burgas

Aeroportul International Burgas

Informatii generale

Aeroportul International Burgas se gaseste la 10 km distanta de centrul orasului Burgas. Situat langa coasta Marii Negre, in estul Bulgariei, acesta este al doilea mare aeroport al tarii. Ghidul nostru va ofera detalii despre accesul spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalelor. La terminalul Sosiri functioneaza un birou de informatii. Majoritatea operatorilor vorbesc limba engleza.

Transferul intre terminale
Cele doua terminale sunt gazduite de aceeasi cladire.

Accesul auto
Din centrul orasului Burgas si din statiunile sudice, luati-o pe 9/E87, spre nord. Drumul duce pana in dreptul complexului aeroportului.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzul nr. 15 are curse regulate spre Burgas, cu statie in gara centrala. Autobuzul pleaca din vecinatatea complexului terminalului, iar drumul pana in centrul orasului Burgas dureaza circa 20 de minute. Programul autobuzelor poate fi consultat pe siteul www.bgrazpisanie.com.

Calatoria cu microbuzul
Exista posibilitatea sa faceti rezervare prealabila pentru un loc in microbuzele care circula spre/ de la Aeroportul din Varna. Cele mai multe statiuni turistice ofera transport pasagerilor de la Aeroportul Burgas, in sistem pre-booking.

Calatoria cu taxiul
Taxiurile stationeaza in fata aeroportului. Calatoria pana la Burgas dureaza 15 minute, iar compania concesionara poarta sigla Eco-Taxi. Este bine sa va informati despre tarifele lor la biroul care functioneaza in holul Sosiri. Pretul calatoriei de la aeroport pana la Burgas si statiunea Sunny Beach variaza intre 29 si 39 de leva.

Servicii

Parcare auto
Principala parcare a aeroportului este situata la mica distanta de terminale. Primele 10 minute in parcare sunt gratuite.

Inchirieri auto
Companiile Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt si Top Rent a Car ofera servicii de inchirieri auto pe aeroportul din Burgas, iar birourile lor sunt situate in zona Sosiri a terminalelor.