Aeroportul Sofia

Aeroportul Sofia

Informatii generale

Aeroportul Sofia este situat la 10 km est de Sofia. Este cel mai aglomerat aeroport din tara si deserveste capitala. Ghidul nostru va ofera detalii despre facilitatile terminalelor dar si despre accesul spre aeroport. Cate un birou de informatii functioneaza la ambele terminale (Plecari si Sosiri).

Transferul intre terminale
Transportul gratuit cu microbuzul al pasagerilor intre terminale, aflate la 3 km distanta unul de celalalt, este disponibil din jumatate in jumatate de ora, in intervalul 07.00-19.00. Calatoria cu mijloacele de transport in comun este o optiune.

Accesul auto
Pornind de pe Orlov Most, podul din centrul capitalei, indreptati-va spre est, pe Bdl. Tsarigradsko Shose si urmariti primul semnalizator rutier spre Bdl. Hristofor Columb, care va duce spre aeroport.

Transport

Calatoria cu metroul
Nou extinsa linie Metro Line 1 face legatura intre aeroport si centrul capitalei, via Druzhba si Mladost, o calatorie de 18 minute. Statia este situata in Aeroportul Sofia, in partea de est a terminalului 2.

Calatoria cu autobuzul
Compania de transport public SKGT va pune la dispozitie doua autobuze care au statie la terminalele aeroportului si care merg la Universitate, in centrul orasului, desi circula pe rute diferite. O calatorie dureaza 30 de minute si tariful este de 1 leva/persoana. Autobuzele circula intre 05.00-23.00. Biletele trebuie validate la urcarea in autobuz si pot fi achizitionate de la chioscurile situate la ambele terminale.

Calatoria cu microbuzul
Cateva hoteluri mari asigura transportul clientilor de la/spre aeroport.

Calatoria cu taxiul
Cel mai avantajos ar fi sa faceti rezervarea pentru taxi in avans. Compania OK Supertrans (tel: +359 973 2121; www.oktaxi.net) are un birou deschis in holul de la Sosiri. Taxiurile prevazute cu aparat de taxat va pot cere pana in centrul Sofiei 10 leva. E bine sa va asigurati ca aparatul este pus in functiune la pornirea in cursa.

Servicii

Parcare auto
O parcare prevazuta cu 400 de locuri este disponibila in vecinatatea Terminalului 1. O alta parcare supraetajata, care dispune de 800 de locuri este conectata de zona Plecari a Terminalui 2.

Parcarile ofera posibilitate de parcare pe termen lung si scurt si au program de functionare nonstop.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe aeroportul Sofia se numara: Avis, Budget, Choice, Europcar, Sixt si Thrifty, la care se adauga alti operatori locali. Birourile lor sunt amenajate la ambele terminale.