Aeroportul International Varna

Aeroportul International Varna

Informatii generale

Aeroportul Varna este situat la 8 km vest de Varna, o statiune turistica aflata pe coasta Marii Negre, in partea de est a Bulgariei. Este unul dintre cele mai aglomerate aeroporturi din tara si o poarta de acces spre statiunile de pe coasta Marii Negre. Ghidul de fata va ofera detalii despre trasportul spre aeroport si informatii despre facilitatile terminalelor. Un birou de informatii functioneaza in holul principal al aeroportului.

Accesul auto
Din Varna, luati-o spre vest, pe E70. Dupa 4 km, virati pe A2 si urmati semnele care indica accesul spre aeroport. Drumul dureaza aproximativ 15 minute, in functie de conditiile de trafic.

Transport

Calatoria cu autobuzul
Autobuzele opresc in fata Terminalului 2. Autobuzul nr. 409 pleaca la fiecare 15 minute spre Nisipurile de Aur din statia situata in centrul orasului Varna. Tariful este de 3 leva, iar biletele pot fi cumparate de la chioscurile din statie.

Calatoria cu taxiul
Companiile de taxi autorizate stationeaza in fata holului de la Sosiri, Terminalul 1, de langa parcare. Drumul pana la Varna dureaza aproximativ 30 de minute si va costa intre 10 si 20 leva. Taxiurile pot fi rezervate in avans la biroul situat la Terminalul 2.

Servicii

Parcare auto
O parcare spatioasa este amenajata vizavi de cladirea terminalului.

Inchirieri auto
Printre companiile care ofera servicii de inchirieri auto pe Aeroportul International Varna se numara: Avis, Budget, Europcar, Hertz, Sixt si Top Rent-a-Car. Birourile lor se gasesc in zona Sosiri a Terminalului 2.